• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Action

The Great Wall

Filmen har flotte billeder, men den simple historie forbliver simpel. Se filmen for dens flotte billedside, men ellers er der ikke meget at komme efter.

ActionAdventure
Produktionsår: 2016
Varighed: 104 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Yimou Zhang,
Medvirkende: Matt DamonWillem DafoeAndy Lau,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 12.09.2017EN ANONYM FILM

Det er i princippet en simpel historie: To europæiske eventyrere søger til Kina, hvor de har hørt om opfindelsen af krudtet – det "magiske sorte pulver". De vil stjæle krudtet og tage det med sig til Europa, men på deres færd støder de bogstavelig talt på Den Kinesiske Mur. Indbyggerne i denne provins af Kina står overfor at skulle kæmpe mod nogle grimme, grønne bjergmonstre. Det viser sig, at vore to europæiske eventyrere er habile krigere, så de ender med at tage del i kampen.

Dén historie kan der laves en stor og episk film ud af. Det er da også, hvad instruktøren har forsøgt. Jeg vil endda medgive, at den er episk på billedsiden: Det er flotte billeder, men det er også, hvad man må forvente fra instruktøren Yimou Zhang, som har skabt de fantastiske scenerier i film som "Hero" og "House of Flying Daggers". Men den simple historie ér og forbliver en simpel historie. Man sidder ikke og bliver suget ind i et spændende og berigende univers, og i bund og grund er skuespillet simpelthen for kedeligt og dårligt.

Det kunne være blevet en interessant historie om mødet mellem øst (kineserne) og vest (de to europæere), men den smule der ér i filmen, afbrydes hele tiden af kampscener. Og jo, kampscenerne er flotte, men vi kommer aldrig tæt ind på livet af de kæmpende. Det er fra afstand, og det er anonymt – og derfor ligegyldigt.

Se filmen for dens flotte billedside, men ellers er der ikke meget at komme efter. Desværre.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer