• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Komedie

The Grand Seduction

Hvor langt kan man gå for at redde sin lille udkantsby – de 120 beboere i Tickle Cove er villige til at gå meget langt!

Komedie
Produktionsår: 2013
Varighed: 108 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Don McKellar,
Medvirkende: Brendan GleesonTaylor Kitsch,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Per Breindahl - 17.07.2015STIK LÆGEN EN LØGN
Tickle Cove er en lille uddøende fiskerby på Newfoundland. Kvoter og forbud har sat fiskeriet helt i stå. Mange af byens indbyggere er søgt væk, og de fleste af de tilbageværende 120 i byen er arbejdsløse. Udbetalingen af kontanthjælpen og besøgene på værtshuset er de eneste højdepunkter.

Men et par af byens gamle gutter nægter at give op – de får kontakt med en lidt suspekt kemikalievirksomhed, der muligvis vil lave en fabrik på øen – der skal bare være en fastboende læge. Så er gode råd dyre – for hvordan får man lokket en læge til sådan et udsted.

En af de fraflyttede bysbørn er blevet tolder i en lufthavn og stopper her en ung ambitiøs storbylæge med kokain i bagagen. I stedet for at sende ham i retten, tvinger han lægen til at arbejde en måned i Tickle Cove. På den måned må de andre bysbørn så overbevise lægen om, at han skal blive.

De kaster sig ind i kampen, og alle kneb gælder. Eksempelvis har de fået oplyst, at lægen er en stor fan af cricket – så hele byen kaster sig over at spille cricket. Men det er ikke helt så let at holde styr på de mange regler, man kan overbevise en ekspert.

Meget bedre går det heller ikke med alle byens øvrige løgne og krumspring for at forføre den unge storbylæge. Etikken er det så som så med i den lille by – kirken er reduceret til et sted, hvor der holdes sognerådsmøder og spilles banko. Ingen af delene er det store tilløbsstykke.

Men der er kommet en sjov film ud af at følge de 120 udkantsborgeres mange løjer.

Også i Danmark hører vi af og til sjove initiativer for at lokke folk til udkantsområder – den kamp foregår sikkert over alt i verden og er i og for sig alvorlig nok. Det vil da også være trist, hvis landområderne og udkanterne helt affolkes – men det er nu også meget befriende at se en velforløst satire over initiativer, som nogle steder bare er dømt til at mislykkes.

Selv om det nok er de færreste, der vil gå til yderligheder, som de 120 løgnere i Tickle Cove, kan filmen opfattes som et lille hip til os alle om at holde sig til sandheden – før eller siden bliver det for svært at holde styr på de mange løgne. Om løgnen så betaler sig i denne film – ja det skal jeg ikke afsløre. Se filmen og nyd løjerne!

Og behøver man anden undskyldning for at se en film sammen med andre, end at den er underholdende, ja så kan denne film da sagtens bruges som et muntert oplæg til en drøftelse om løgn og forførelse:

  • Er løgn i nogle situationer acceptabelt?
  • Kan formålet hellige midlet?
  • Har vi selv brugt løgn i en presset situation?

 

 

 Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer