• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

The Good Nurse

På et hospital i New Jersey sker der i 2003 nogle pludselige, mistænkelige dødsfald. Filmen er baseret på uhyggelige virkelige begivenheder.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaKrimiThriller
Produktionsår: 2022
Varighed: 121 min.
Censur: 13 år
Instruktør: Tobias Lindholm,
Medvirkende: Eddie RedmayneJessica ChastainDenise Pillott,
Stikord:
 Mord,
 Etik,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 02.12.2022SANDHEDEN SKAL FREM 

Filmen åbner med en scene fra 1996 på et hospital i Pennsylvania, hvor lægerne forsøger en genoplivning. Derefter går vi til 2003 på intensivafdelingen på et hospital i New Jersey. Det er en hospitalsfilm tilsat en detektivhistorie. Vi bliver hurtigt klar over, at det ikke er godt at blive indlagt på et hospital i USA, hvis man mangler en sygeforsikring. Og det har sygeplejersken Amy Loughren (Jessica Chastain) ikke.

Amy mangler et halvt års ansættelse, før hendes forsikring træder i kraft. Hun har en truende hjertesygdom, men må alligevel passe både sit arbejde på intensivafdelingen, og sine to piger på 4 og 9 år. Hun er omsorgsfuld og forstående overfor patienterne, men det hårde arbejdspres er næsten mere, end hun kan klare. Hun er stolt af sit arbejde, og ingen skal have ondt af hende, men kan hun klare det halve år?

En ny kollega
En dag får Amy en kollega, som kommer til at betyde meget for hende. Det er den erfarne Charlie Cullen (Eddie Redmayne). Han bliver en god støtte for hende, både på arbejde og som en god ven privat. Men der sker flere mystiske dødsfald på hospitalet, som tilsyneladende skyldes en forkert medicinering - og som hospitalet forsøger at dække over. Det medfører politiefterforskning og afsløring af en mulig seriemorder. Mere siger vi ikke om handlingen, for ikke at spolere noget af spændingen.

Filmen rummer en tydelig kritik af det amerikanske sundhedssystem og sygehusvæsen. Ledelsen er mere interesseret i at beskytte hospitalet mod erstatningsansvar, end i at tage ansvar for deres patienter. Dermed bliver det etiske spørgsmål ret påtrængende: Hvad gør man ved mennesker og myndigheder, der ved deres passivitet bliver medskyldige i uskyldiges død?

Virkeligheden overgår fantasien
Hvis ikke "The Good Nurse" byggede på virkelige hændelser, ville det være svært at tro på omfanget af de skrækkelige sandheder, der efterhånden dukker op. Med to fremragende skuespillere i hovedrollerne og med gode præstationer i det hele taget, bliver vi involveret i historien. Den danske instruktør Tobias Lindholm, der med denne film har debut på en udenlandsk film, formår at fortælle på en underspillet måde, som klæder filmen rigtig godt. Han har tidligere skrevet manuskript til en del film, bl.a. Druk. Og han har både skrevet manuskript og instrueret Krigen og Kapringen.

Det er på ingen måde en feel-god-film, men det troværdige portræt af Amy giver håb. Midt i alt det vanskelige bevarer hun sit gode sind overfor patienterne, og hun er en kærlig mor. Hun er også den, der - med risiko for at miste sit job - står fast på sine etiske principper, da krisen strammer til på hospitalet. Filmen er baseret på Charles Graebers bog fra 2013: The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness and Murder.

Kan ses på Netflix.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.8 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer