2023 replica rolex online sale.

  • THE MARVELS nu på dvd og blu-ray udover Disney+

  • MIRAKLET I LE HAVRE nu på filmstriben.dk

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • WIL Netflix-film

  • Oscarvinder fra 1990'erne: FORREST GUMP på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Action

The Finest Hours

I 1952 skete den største småbådsredningsaktion, da en kystvagt under voldsom storm blev sendt ud til et stort skib, der var ved at gå under ud for Massachusetts kyst.

ActionBiografi/baseret på virkelig historieDramaThriller
Produktionsår: 2016
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Craig Gellespie,
Medvirkende: Chris PineCasey AffleckHolliday Grainger,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 17.02.2017UTROLIG REDNINGSAKTION

Under en voldsom vinterstorm ved Massachusetts kyst i 1952 ramte de tårnhøje bølger olietankeren Pendleton, så den brækkede i to dele. Den forreste del sank straks og tog kaptajnen og en håndfuld af besætningen - og skibets radioudstyr - med sig. Den bageste del holdt sig flydende med den største del af besætningen ombord. Kystvagten fik et nødråb fra et andet skib i havsnød, og en båd blev sendt til undsætning. En mand på land hørte fløjten fra Pendleton, og dens position blev opfanget på en dårligt fungerende radar på kystvagtens station. Et mandskab på fire blev beordret afsted på en af kystvagtens små både for at undsætte det ukendte fartøj, som altså var resterne af Pendleton.

Her er alle elementer til en spændende film. Et skib er ramt af en voldsom katastrofe midt i en storm, som ligger på grænsen til orkan. De har kun begrænset tid tilbage, da deres halvdel af skibet tager vand ind. En lille redningsbåd sendes ud på det, der betegnes som en selvmordsmission. For at øge spændingen, har vi oplevet de bånd, der er mellem kaptajnen på redningsbåden, og en pige på land. Filmen skildrer begivenhederne kronologisk, idet der klippes mellem olietankeren, redningsbåden og situationen på land. Filmmediets muligheder for at skabe spænding bliver udnyttet på bedste vis. Vi ved alle, at film af denne type er lavet, fordi det hele på en eller anden måde endte godt. Spændingen ligger i, hvordan det hele kom til at gå, og hvor mange, der blev reddet.

Valg i krisesituation
Meget af denne films kvalitet ligger i dens skildring af forholdet mellem de medvirkende. Redningsbådens kaptajn Bernie Webber (Chris Pine) er 25 år. Han er forelsket i Miriam (Holliday Grainger), og det er i høj grad gengældt. Men han er tilbageholdende, for kan han tillade sig at give hende en fremtid, der indebærer, at hun ofte skal sidde i frygt, når han er på en farlig redningsaktion på havet? Flere foreslår Webber, at han kun sejler ud på skrømt og bøjer af, inden det bliver rigtig farligt ude ved revlen. På den havarerede tanker er kaptajnen væk, og det trækker op til splittelse. Nogle i besætningen vil i redningsbådene, selv om det er risikabelt. Andre søger efter muligheder for at holde vraget flydende, og atter andre har nærmest givet op. Ray Sybert (Casey Affleck) skal prøve at være leder. Kan det lade sig gøre at samle disse folk til en gruppe, der samarbejder?

Virkelige hændelser
Filmen følger i store træk de virkelige begivenheder, som blev den største småbådsredningsaktion. Kun enkelte steder er der ændret i forhold til det, der virkelig skete. Virkelighedens Bernie Webber kom fra et kristent hjem. Hans far var præst og ønskede også, at Bernie skulle gå den vej. Men Bernie mente, hans plads var i kystvagten, og som 25-årig havde han allerede stor erfaring. Han var en troende kristen og sagde senere, at Gud havde lagt sin hånd på hans skulder under den utrolige redningsaktion. Dette er ikke med i filmen. I filmen synger de fire på redningsbåden en sang på et kritisk tidspunkt. I virkeligheden sang de en kristen salme. Den kristne tro er nedtonet i filmen, men den er ikke fraværende. På det katastroferamte tankskib er der fællesbøn, og undervejs falder der flere bemærkninger, som afspejler tro.

Det er egentlig ikke en film med flere lag, men mange scener er åbne for fortolkning. Da de nødstedte er på vej ned ad lejderen for at komme ombord i redningsbåden, får en skrækslagen ung mand at vide, at han skal se op på ham, der har overblikket, og så skal lade sig falde baglæns, når han får besked på det. Han falder lige ned i armene på dem, der står parate til at gribe ham. Dem, der ville vælge deres egen vej til redning ved at tage skibets redningsbåd og svigte de andre, ser redningsbåden blive splintret til pindebrænde, da Sybert løsner båden, inden de når at gå i den.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer