• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Action

Taken 3

En agent vil leve tilbagetrukken. Men da hans ekskone findes myrdet, tager han affære. En god actionfilm, der dog mangler genialitet.

ActionKrimiThriller
Produktionsår: 2015
Varighed: 109 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Olivier Megaton,
Medvirkende: Liam NeesonForest WhitakerFamke JanssenMaggie Grace,
Stikord:
 Mord,
 Vold,


Anmeldelse:

Af: Anders Kronborg - 29.05.2015GOOD LUCK
Jeg har glædet mig til "Taken 3". Jeg har set de to tidligere film, og jeg har ventet på og glædet mig til en god filmoplevelse. For Liam Neeson er en fantastisk skuespiller. "Taken" var en rigtig spændende film. "Taken 2" var på mange måder en seværdig film. Hvad med "Taken 3"?

Liam Neeson, Forest Whitaker, Famke Janssen, Maggie Grace og Dougray Scott er alle sammen skuespillere i verdensklasse. De er tilsammen med til at gøre "Taken 3" til en filmoplevelse, der på mange måder er rigtig seværdig, fordi disse skuespillere er rigtig dygtige.

Sam Spruell er i rollen som superskurken Malankow det svage led i rollelisten til "Taken 3". Sam Spruell, hvem er han? vil mange sikkert tænke. Og jeg synes, at "Taken 3" mister karakter på grund af skurkekarakteren, Malankov, og den historie, manuskriptet giver ham i rollen.

Filmens historie er en fortsættelse af den, vi kender fra "Taken" og "Taken 2". Bryan Mills (Liam Neeson) lever fortsat det tilbagetrukne singleliv med enkelte småjobs sammen med sine tidligere CIA-venner. Datteren (Maggie Grace) er flyttet sammen med kæresten, og Bryans ekskone Leonore/Leni (Famke Janssen) har fundet en ny mand, hvor forholdet dog knirker. Leni tager kontakt til Bryan, og de aftaler at mødes i Bryans lejlighed. Da Bryan kommer til lejligheden, finder han sin ekskone myrdet.

Begyndelsen på "Taken 3" har på mange måder så meget kant og er så dramatisk, at man sidder med en stor lyst til at se filmen færdig. Men "Taken 3" mangler genialitet på trods af gode skuespilpræstationer og særligt en udmærket præstation at Forest Whitaker. Filmens historie er bare ikke god nok. Der mangler et genialt tvist, noget overraskende. Det hele er lidt for forudsigeligt og næsten trivielt.

I den senere tid er der kommet mange actionfilm og thrillere med ældre mænd i hovedrollen som fx The Equalizer (Denzel Washington) og 3 Days to Kill (Kevin Costner). "Taken 3" er bare endnu et eksempel. Jeg synes, at Liam Neeson er ved at falde lidt af på den. Han er simpelthen ved at være for gammel til den slags roller, og der er ikke rigtigt nogen faktorer, der hiver "Taken 3" op i niveau i forhold til andre actionfilm med ældre mænd i agentrollen.

"Taken 3" er en spændende og på mange måder seværdig film. Fra en kristen synsvinkel har "Taken 3" en rimelig god etik. De forskellige karakterer i filmen er på mange måder forbilledlige i deres adfærd. "Taken 3" har dog et noget løst forhold til overdreven vold og død.

Jeg kan anbefale filmen til jer, der kan lide en god actionfilm/thriller.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer