Kurosawa’s film De syv samuraier fik en stor succes i Midtvesten under navnet "The Magnificent Seven". Succesen var så stor, at en remake var klar kun seks år senere. Som en westernfilmatisering.
Chris (Yul Brynner) er den sortklædte, retfærdige revolvermand, der stiller sine skydefærdigheder til salg, men ikke går af vejen for at hjælpe, hvor han kan. Dette erfarer tre mexicanske bønder, der er kommet til en amerikansk grænseby for at købe våben. De beder Chris om hjælp imod banditten Calvera (Eli Wallach), der med sin lille hær af lovløse plyndrer i Mexico og bruger små, ubeskyttede landsbyer som forrådskammer. Da Chris forstår, at bønderne er villige til at give ham alt, hvad de har, også selvom det kun er 20 dollars for de seks ugers arbejde, beslutter han sig for at hjælpe. For nok er han til salg, men han er aldrig blevet tilbudt alt, for sin hjælp.
Hurtigt samler Chris seks andre lejesvende, og de drager af sted imod landsbyen.
Det viser sig hurtigt, at landsbyens indbyggere måske er dygtige til at dyrke jorden, men meget få er i stand til at anvende et våben, så de syv revolvermænd må indstille sig på at forsvare byen uden at kunne regne med hjælp fra bønderne, der i begyndelsen ikke har tillid til revolvermændene.
Kampen imod Calvera bliver hurtigt til en kamp, hvor selvopofrelse, tillid og sammenhold er nødvendige for overlevelse. Voksne mænd, der lever af deres skydefærdigheder, vågner skrigende op om natten, fordi de selv i søvne bliver forfulgt af de døde.
Livet som fredelig bonde, hvor lønnen vokser langsomt op på marken, er ikke bedre end det rimeligt betalte, men på ingen måder sikre liv som revolvermand. Revolvermændenes egen død ligger hele tiden og lurer i baggrunden, og drengene i landsbyen har ligefrem delt sig op i små grupper, der skal sørge over deres udvalgte revolvermand, hvis han dør.
Af de syv revolvermænd kommer vi kun ind på livet af fire af dem. Én er bondesøn, og væmmes over bøndernes manglende kamp, en anden viser sig at være halvt mexicaner, og føler med mexicanerne. Selvom vi ikke kommer tæt på for alvor, er vi alligevel tæt nok på til at forstå revolvermændene og holde med dem, der måske ikke altid har været Guds bedste børn, men som nu satser livet i et forsøg på at gøre en god gerning.
Filmen, der har lagt sig meget tæt på det japanske forlæg, er blevet en klassiker i westernsammenhæng. Det er en episk fortælling, en lang film, der bruger meget lidt dialog og i stedet for fokuserer på ansigtsudtrykkene, der ofte siger alt hos de barske revolvermænd.
Filmen har bl.a. inspireret Steven King til en hel bog og har fået tre efterfølgere, hvor Lee Van Cliff spiller rollen som Chris i den sidste.