• FLUGTEN TIL NICE DR2 | 28-11-22 | kl. 20.00

  • DRIVE MY CAR Oscarvinder på filmstriben og dvd

  • UDVANDRERNE nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Artikler - Film og folk

Systematisk udrydning?

Hvorfor lave en film om det armenske folkemord. "Fordi det er en nødvendig film. Lige nu gentager historien sig i Syrien," siger produceren Ralph Winter.

Film og folk
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 03.05.2017”The Promise” havde premiere i USA den 21. april. I et interview med CBN siger produceren Ralph Winter, at det er en nødvendig film, hvor hensigten er at fortælle publikum, hvad der skete i det nuværende Tyrkiet under Det Osmanniske Riges sidste dage i 1915-18, hvor op 1,5 mio. armeniere mistede livet.

Førende vestlige historikere er overbeviste om, at Det Osmanniske Rige bevidst og systematisk forsøgte at udrydde armenierne, som på det tidspunkt var et kristent mindretal i landet. Historikerne kalder det et folkemord, mens skiftende tyrkiske regeringer har nægtet at anerkende begrebet, fordi man mener, at urolighederne foregik i en krigsperiode, som havde karakter af borgerkrig.

Hovedhistorien i "The Promise" er vævet sammen med et intenst drama mellem Michael, en kvik medicinstuderende, den elegante og smukke Ana og så Chris, en anerkendt amerikansk journalist. Filmens instruktør er Terry George, kendt fra bl.a. Hotel Rwanda, mens hovedrollerne er besat af Oscar Isaac, Charlotte Le Bon og Christian Bale.

Ralph Winters personlige forbindelse
Ralph Winter er meget historisk bevidst, men han har også personlig relation til Armenien. Hjembyen Glendale i Californien havde og har stadig en stor armensk befolkning. Det var også her hans armenske barndomsvenner voksede op, og som Winter stadig har kontakt med. Samtidig ønsker produceren at gå dybere ind i historien og dermed forstå sine armenske venner bedre.

Udover at være producent af succesfulde film med store budgetter (X-Men-film, "De fantastiske fire", "Abernes planet", The Giver), er Ralph Winter også kendt for sit kristne livssyn. Han var i øvrigt også producent på den trosbaserede film Captive.

Winter vil give publikum en afgørende filmoplevelse, men han har også et højere mål – at bevidstgøre masserne, så folkemord ikke sker igen.

Det har jeg aldrig vidst
"Mange mennesker ser denne film og udbryder: 'det har jeg aldrig vidst'," siger Winter. "En del af min motivation er derfor uddannelse, så mennesker forstår og erkender, at det faktisk skete.  Der er ikke tale om 'fake news'. Hvis ikke man forstår, at det faktisk er sket, vil man heller ikke være i stand til at lave en kobling til det, der f.eks. sker i dag i Syrien.

Det hele hænger sammen. Forfølgelse og folkedrab fortsætter, fordi vi ikke erkender, at det er sket før. Vi erkender ikke, at der er et mønster her. Det faktum, at tyrkerne slap godt fra det, giver Syriens Bashar al-Assad tro på, at han også kan slippe afsted med det. 'Hvornår stopper det?' Det bør være spørgsmålet, folk kommer ud af biografen med. Det er mit håb." Filmen får ikke biografpremiere i Danmark. Den kommer på dvd/bluray 7. sept 2017.

Læs også artiklen Mødet med Ralph Winter.e".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer