• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Animation

Syng

Sing

Koalabjørnen Buster Moons sidste chance for at redde sir teater, er en lokal sangkonkurrence, der tiltrækker en broget, men talentfuld flok. Vil det lykkes at skabe en succes?

AnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2016
Varighed: 108 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Christophe LourdeletGarth Jennings,
Medvirkende: Danske stemmer:Mads KnarreborgAnette HeickSofie Topp Duus,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Judith Hedager Vestergaard - 27.12.2016FIND MODET TIL AT GØRE DET DU BRÆNDER FOR

Koalabjørnen Buster Moon er teaterchef på et engang meget glamourøst og succesfyldt teater. Desværre har han sat den ene fiasko efter den anden op, og banken truer nu med tvangsauktion. Hans absolut sidste chance er et talentshow forklædt som en sangkonkurrence. Flyers bliver trykt og spredt i byen, og en kæmpe skare dukker op til den åbne audition. Efter en lang dag med et væld af varierede sangindtryk vælger Moon og hans tudsegamle kamæleonsekretær en flok ud, som går videre i konkurrencen. Øvningen kan nu gå i gang, og Moon må sande, at det ikke er gnidningsfrit at stable et amatørshow på benene. Sideløbende følger vi lidt med i deltagernes private liv.

Et rigt dyreliv fyldt med talent
Alle karaktererne er dyr, og de lever sammen i fred og ro. Rollerne er fordelt helt efter bogen; gorillaerne er grove kriminelle, bjørnene er mafiaen, grisen den godmodige, og den store elefant er klassens forsigtige generte pige. Intet nyt der. Til gengæld er det dejligt forfriskende, at der er valgt nogle stemmer, som rent faktisk synger fantastisk. Der er i Amerika en tendens til, at det er vigtigere, at det er en kendt skuespiller, der lægger stemme til, end det er den mest talentfulde. Men i dette tilfælde vil jeg sige; det kunne ikke være valgt mere passende. Og godt det samme, en film, hvor nok en tredjedel er sang ville blive utrolig lang hvis det ikke var tilfældet. De danske stemmer er valgt med så stor omhu, at de matcher de originale sangstemmer helt perfekt.

Endnu en sangkonkurrence
Og kan vi så tåle flere auditions og sangkonkurrencer? Har vi ikke nok i de mange sæsoner af X-factor og The Voice? Behøver vi nu også en animeret udgave? Tja, både ja og nej. Første halvdel af filmen føltes temmelig meget som en tegnefilmsudgave af fredag aften på DR1, men halvvejs henne fik filmen pludselig fart på, og en form for handling dukkede op. Det er det, der redder filmen for mig. Jo, indrømmet der er sjove scener og god musik spredt igennem hele filmen, men der skal mere til, hvis jeg skal være fanget i de næsten to timer, filmen varer.

Find dit mod frem, og vær dig selv
Filmen har et budskab, som står helt tydeligt frem. Alle deltagerne og teaterdirektøren kæmper med at finde modet frem. Hvad enten det er at turde stille dig frem og gøre hvad du brænder mest for, eller det er at bryde med din fars forestilling om, hvad du skal bruge dit liv til, så skildres det som en svær, men vigtig kamp at tage. Måske går du ikke og drømmer om at blive sanger, som deltagerne i filmen her, men hvis du går med en anden hemmelig drøm, du ikke tør prøve af, så er det måske blevet tid at finde modet frem til at tage det skridt.

Filmen er en feel good-movie i børnehøjde, og du får en fest, hvis du lader dig rive med af musikken. Kan klart anbefales som familieunderholdning.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer