• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Adventure

Stardust

Storslået og dramatisk eventyr om jagten på en stjerne i kongeriget Stormflod.

AdventureDrama
Produktionsår: 2007
Varighed: 122 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Matthew Vaughn,
Medvirkende:
Stikord:
 Magi,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 05.06.2008Man kan se det, når skuespillerne i en film har overskud til at spille deres rolle. De stråler, de er nærværende, og de lever sig ind i rollen. Det kan man se et eksempel på i filmen "Stardust", hvor skuespillerne tydeligvis har overskud og nyder at være i rollen.

Filmen byder da også på nogle meget specielle roller, blandt andet den ellers så "rå" Robert de Niro som fimset – måske homoseksuel – luftskibskaptajn, og Michelle Pfeiffer som en heks, der er nødt til at stoppe ved ethvert spejl for at sikre sig, at hun stadig ser godt ud.

Filmen "Stardust" handler om forskellige personers jagt på en stjerne. Ligesom i Harry Potter bygger filmen på et parallelt univers, som man kun kan komme ind i ved at overskride en bestemt grænse; i Harry Potter-historierne er det den usynlige banegårdsplatform, i "Stardust" er det en mur, uden for byen Wall. Efter at man har krydset muren – som er bevogtet af en gammel vægter – er man i det skjulte eventyrland Stormhold.

I landet Stormhold regerer en konge, som ligger for døden. Han har syv sønner og en datter. Spørgsmålet er nu, hvem af sønnerne der skal overtage tronen. Kongen beslutter sig for at sende en rubinhalskæde ud i rummet for at lande et tilfældigt sted i kongeriget. Den af sønnerne, der finder rubinen, bliver den nye konge. Ved et tilfælde rammer halskæden på sin himmelfart en stjerne. Og ikke en hvilken som helst stjerne. I "Stardust"-universet er stjernerne på himlen levende væsener, som kigger ned på os på jorden. Halskæden rammer en af disse stjerner, som styrter til jorden. Samtidig, i byen Wall, forsøger en ung mand at gøre kur til den kvinde, han elsker. De ser stjernen falde til jorden, og manden lover, at han vil søge og finde stjernen og føre den tilbage til sin elskede. Samtidig, et andet sted i eventyrlandet Stormhold, ser tre hekse stjernen falde til jorden. Også de sætter nu himmel og jord i bevægelse for at finde stjernen. Fordi de tre hekse kan få evigt liv, hvis de fanger stjernen, river de hjertet ud af hende og spiser det.

"Stardust" handler således om tre forskellige grupper, som hver især jagter stjernen.

Det er en godt fortalt historie, og som nævnt har skuespillerne masser af overskud. Der er drama og spænding, og så er der drysset omhyggelige doser af "comic relief" ud over historien – dvs. befriende humoristiske vinkler og indslag. Det virker rigtig godt, og man er godt underholdt.

Der er virkelig tale om en eventyrfilm af høj klasse. Faktisk vil jeg sige, at "Stardust" på blot 2 timer giver lige så meget historie og spænding som Ringenes Herre-filmene giver på 6-7 timer.

Filmen fortæller samtidig en "dannelseshistorie", fordi den unge mand, som finder stjernen og til sidst forelsker sig i hende, udvikler sig voldsomt, fra at være en usikker, kejtet ung mand, til at være en målrettet helteskikkelse.

Samtidig er det som nævnt morsomt at se Robert de Niro og Michelle Pfeiffer i anderledes roller – og specielt kosteligt er det at se de Niro danse rundt på et luftskib iført dameundertøj.

Filmen anbefales alle eventyrelskere.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer