• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Star Trek Beyond

"Star Trek Beyond" er simpelthen visuelt imponerende. Det er en af de film, der skal ses på det store lærred, men historien er også god - så det ikke bare er visuelt ramasjang.

ActionScience fiction
Produktionsår: 2016
Varighed: 122 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Justin Lin,
Medvirkende: Chris PineZachary QuintoZoe SaldanaIdris Elba,
Stikord:
 Mod,
 Kamp,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 22.07.2016SUCCESFULD REBOOT

Produceren J. J. Abrams er dygtig til at reboote film. Han var med til at reboote Mission Impossible-filmene. Han rebootede Star Wars med The Force Awakens sidste år. Og han rebootede Star Trek-filmene, som nu er nået til den tredje - med ny instruktør.

Det har - må jeg sige - været et succesfyldt reboot, for også denne tredje film, ”Beyond”, er guf for science fiction-fi fans og fans af hele Star Trek-universet.

Visuelt imponerende
Først og fremmest er "Star Trek Beyond" simpelthen visuelt imponerende. Det er en af de film, der absolut skal ses på det store lærred. Visualiseringen af planeter, livet ombord på et rumskib og den enorme, intergalaktiske rumstation Yorktown er imponerende, og det giver især et sug i maven at opleve Yorktown, som består af flere ’grene’, hvilket betyder, at hver grens bygninger hænger skævt i forhold til hinanden, og at tyngdekraften er forskellig fra gren til gren. "Star Trek Beyond" er flot, flot håndværk fra grafikere, designere og computerfolk.

Historien
Heldigvis er historien også god – så det ikke bare er visuelt flot ramasjang. Vi befinder os igen ombord på Enterprise, som er på 5-års mission rundt i universet. Undervejs ankommer de til den førnævnte, gigantiske rumstation Yorktown, og de får et rumvæsen ombord, som hævder, at hendes rumskib og besætning er blevet taget til fange på en planet.

Enterprise rejser dertil, men den fremmede magt er så stærk, at Enterprise bliver næsten totalt smadret, og besætningen bliver taget til fange. Herfra går det så ellers med kamp for at blive fri – og for at finde ud af, hvad det er for en fjende, de står over for. Og man kan roligt sige, at de – og vi – bliver overraskede over, hvem det viser sig at være.

Temaer
Der er to gode temaer i filmen, som er værd at bemærke:
Det første tema er, at fællesskab gør stærk. Som én siger på et tidspunkt: Selv om du er en nok så tynd kvist, så kan du ikke knækkes, hvis du er en del af et bundt.
Det andet tema handler om, at med tiden ændrer det sig, hvem der er vore fjender. Fjenden ændres, og det samme gør fjendebilledet. Vi bør derfor også ændre os – eller rettere: omstille os – for ellers bliver vi ved at kæmpe en kamp, som er forbi.
Med sidstnævnte tema trækkes der naturligvis tråde til velkendte, historiske situationer, hvor fjenden ændrede sig fra at være kommunisterne/russerne til at være ekstremistiske islamister.

Når det er sagt, så er "Star Trek Beyond" først og fremmest imponerende flot underholdning, især for os, der elsker science fiction.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer