• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Flot animationsfilm om den unge Miles Morales, der prøver at finde sin vej igennem tilværelsen i Brooklyn, da han bliver bidt af en radioaktiv edderkop, som giver ham superkræfter.

ActionAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2018
Varighed: 117 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Bob PersichettiPeter RamseyRodney Rothman,
Medvirkende: Danske stemmer:Nicolaj Lie KaasJulia Sofia AastrupLars Mikkelsen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 04.01.2019SUPERHELT UNDER OPLÆRING 

Spider-Man er nok en af de mest ikoniske moderne superhelte. I denne animationsfilm, "Into the Spider-Verse", får Spider-Man flere ansigter. Filmens hovedperson Miles Morales støder på fem alternative versioner af den ikoniske superhelt fra alternative dimensioner, der alle troede, at de var den eneste med edderkoppekræfter. Miles har kun lige fået sine kræfter, så han må gøre sit bedste for at øve sig i at bruge dem, mens han hjælper de fem andre versioner af Spider-Man med at forhindre ødelæggelsen af alle deres dimensioner.

Endnu en Spider-Man
Hovedpersonen Miles er velkendt blandt tegneserieelskere og Marvel fans, men det er første gang, han får en hovedrolle på det store lærred. For folk, der ikke kender til Miles Morales versionen af Spider-Man, er filmen en god introduktion til karakteren. Historien er Miles' vej fra at være en ung teenager med udfordringer i sin nye skole, på hjemmefronten og identitetsmæssigt, til at hans nyfundne kræfter, der skaber nye muligheder, men også pålægger ham et enormt ansvar.

Samtidigt med at Miles pludselig får superheltekræfter, bliver han introduceret til fem alternative versioner af Spider-Man, der alle har lige fra 2 til 20 års erfaring som superhelt, så for overhovedet at få lov til at give en hjælpende hånd med, skal Miles vise, at han kan kontrollere og bruge sine kræfter.

Manuskriptforfatterne har gjort et rigtig godt arbejde med at give karakterernes personligheder dybde og gøre dem interessante. Miles går igennem så mange omvæltninger, at han kommer ud på en følelsesmæssig rutsjebane. Historiens forfattere har været dygtige til at skildre konsekvenserne af rutsjeturen og senere også at vise tydelige tegn på, hvordan omvæltningerne påvirker Miles og giver ham erfaring.

Forbløffende visuel oplevelse
Til forskel fra tidligere tegnefilm og live-action film om Spider-Man, har skaberne bag "Spider-Verse" valgt at lave filmens animationer i en stil, så alting ligner én stor tegneserie. Stilen virker som et miks af graffiti, 3D-animation og pop art. Der er næsten hele tiden noget interessant eller finurligt ved filmens scener, som man kan opdage eller betages af. For eksempel er der talebobler med Miles' tanker, såsom "Kapow!" og "Bam!", med til at bidrage til filmens underholdningsfaktor.

Den gennemgående tegneseriestil gør især kamp- og actionsekvenser til noget helt særligt. De fem alternative helte har hver deres dragt og udseende, som får hver deres unikke animationsstil, - alt lige fra japansk "anime"-stil til sort-hvid. Når de alle svinger sig rundt og kæmper i farverige og ekstreme omgivelser, er det en fryd for øjet.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.8 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer