• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Spider-Man: No Way Home

Der er ikke sparet action, drama og dilemmaer i det sidste kapitel af Disneys Spider-Man trilogi. Mange Spider-Man fans vil uden tvivl opleve filmen som underholdning i topklasse.

ActionAdventureScience fiction
Produktionsår: 2021
Varighed: 161 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Jon Watts,
Medvirkende: Tom HollandZendayaBenedict CumberbatchJamie Foxx,
Stikord:
 Kamp,
 Valg,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 14.01.2022UNIVERSER STØDER SAMMEN 

"No Way Home" er en direkte fortsættelse på forgængeren Far From Home, så den er vigtig at have set først. Filmen er sidste kapitel i Disneys Spider-Man trilogi med Tom Holland, og der er ikke blevet sparet på noget som helst. Den er spækket med action, humor, drama, dilemmaer og i høj grad fan-service.

Den første fan-service kan ses allerede i traileren og kommer i form af de velkendte skurke Dr. Octopus, Green Goblin og Electro, som vender tilbage i formidabel stil for endnu e gang at gøre det af med Spider-Man. Problemet er, at de hører ikke til i det Spider-Man univers vi kender, og Spider-Man må med hjælp fra sin Avengers-kollega Dr. Strange få dem sendt hjem til deres eget univers.

En voksen Spider-Man
De fleste kender Spider-Man som en ung fyr, der bruger sin tid på high school, venner og at bekæmpe skurke. I den senere tid, har vi også set ham side om side med The Avengers, i kampen mod Thanos, og som en karakter med et langt større ansvar end hidtil set. "No Way Home" fortsætter udviklingen af Peter Parker, der er på vej på college. Pludselig ved hele verden, at Peter Parker er Spider-Man, og desuden bliver han stemplet som en morderisk kriminel. Det ødelægger ikke bare hans eget privatliv, men også privatlivet hos hans nærmeste. Det forsøger han at rette op på, men laver en række tåbelige beslutninger undervejs, som også går ud over hans nærmeste, og han kommer til at stå til regnskab.

Peter er ved at blive voksen, og det bærer resten af filmen også præg af. Vi ser her er en Spider-Man film, der indeholder dramatiske kamp- og dødsscener af en kaliber, der ikke længere egner sig til børn og sarte sjæle, i modsætningen til de forrige to.

Fan service
Som nævnt er det vigtigt at have set forgængeren, før man ser "No Way Home", men filmen indeholder også rigtig meget ’fan-service’, som nok ikke vil have den tilsigtede virkning, hvis ikke man i forvejen har set de "gamle" Spider-Man film. Den sidste halvdel af filmen er én stor hyldest til Spider-Man franchisen, som for enhver Spider-Man- eller Marvel-fan vil opfattes som den bedste underholdning siden Avengers: Endgame.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.2 af 6. 8 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer