• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Sonic the Hedgehog 2

Pindsvinet Sonic, der er kendt fra en række spil, er igen oppe imod Dr. Robotnik, der vil overtage verden, men denne gang er truslen større.

ActionAdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2022
Varighed: 122 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Jeff Fowler,
Medvirkende: Jim CarreyDanske stemmer:Thomas MarkAlexandre Willaume,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 13.04.2022FORMIDABEL UNDERHOLDNING 

Pindsvinet Sonic, der er kendt fra en række spil af samme navn, fik sin debut på det store lærred i 1’eren, hvor vi blev introduceret for ham og Dr. Robotnik for første gang. Sidst man så Dr. Robotnik var han forvist til en øde svampeplanet, men han er tilbage i stor stil for at gøre det af med Sonic; for denne gang er han allieret med Knuckles - som fans af Sonic vil genkende fra spillene - og han slår en proper næve. Sonic er dog ikke alene, for han møder den tohalede ræv Tails, der har opsøgt ham for at advare om den trussel, som han nu kommer til at stå ansigt til ansigt med.

Vellykket efterfølger
Første Sonic-film handlede i høj grad om at introducere hovedkarakteren til seere uden kendskab til spil-franchisen, og derfor blev det en klassisk origin-film med primært fokus på dem. Det hurtigtløbende blåpelsede pindsvin Sonic er frontfigur for en veletableret videospils-franchise med millioner af fans verden rundt, der allerede kender rigtig godt til ham, hans venner, fjender, evner osv. Så her i 2’eren bliver de loyale såvel som hardcore fans af spillene belønnet med rigelige mængder fan-service. Havde fornøjelsen af at se filmen med min bedste ven, som er inkarneret Sonic-fan, og han sammenlignede mængden af fan-service med Spider-Man: Far from Home. Filmen formår dog alligevel at variere dets indhold egnet til forskellige målgrupper, så det ikke bliver for meget af det gode.

Dr. Robotnik bliver igen spillet af ingen ringere end Jim Carrey, der ligesom forgængeren er filmens absolutte højdepunkt. Han tilføjer så meget underholdning til filmen, at det er svært at forestille sig en anden i rollen. Jeg valgte at se filmen med engelsk tale, for efter at have set den første med både dansk og engelsk, er der for mig ingen tvivl om, at man får langt mere ud af at høre Jim Carrey's egen stemme frem for dubbet. Dog er den danske dubbing bestemt ikke dårlig.

Filmens nyeste karakterer bliver introduceret på en behagelig og naturlig måde, hvor man undgår at blive overdynget med information og karakteristika. I stedet lærer man dem løbende at kende i takt med, at Sonic lærer dem bedre at kende.

Familiefilm i høj klasse
I mine øjne er Pixar blandt de allerbedste til at lave børnevenlige familiefilm, hvor både børn, såvel som voksne, bliver ligeligt underholdt. "Sonic 2" disker op med den samme slags varierede underholdning i høj klasse, som Pixar normalt er kendt for. For eksempel er der godt med fjolleri og falden-på-hale humor til de yngste, mens dialogen rummer et væld af vittigheder, referencer og oneliners for unge og voksne.

Filmens handling bringer endda særligt to søde og fornuftige moralske punkter i spil. Sonic lærer løbende, hvad det indebærer at være en helt: at man tager ansvar for andre mennesker. Undervejs inspirerer Sonic til gengæld Tails, da det går op for Tails, at selvom Sonic også bliver kaldt mærkelig, så lader han det ikke stoppe ham fra at være en legende.

"Sonic 2" er underholdning i høj klasse, hvor enhver aldersgruppe kan være med og være underholdt gennem hele filmen. Det er længe siden, at jeg har set en film, der har føltes så afrundet, og hvor 2 timer gik så stærkt. Der bliver smidt rigtig mange bolde i luften, og det er svært at få øje på én, der ikke bliver grebet.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer