• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Solo: A Star Wars Story

Underholdende film for fans af Star Wars universet. Om piloten Han Solo, hans møde med gambleren Lando Calrissian og hvordan han bliver pilot på Tusindårsfalken.

ActionAdventureScience fiction
Produktionsår: 2018
Varighed: 135 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Ron Howard,
Medvirkende: Alden EhrenreichJoonas SuotamoWoody HarrelsonEmilia Clarke,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 28.05.2018HYGGEUNDERHOLDNING 

De kommer i en lind strøm, de nye Star Wars-relaterede film. I 2016 kom Rogue One: A Star Wars Story, som handlede om de oprørere, der forsøgte at stjæle tegningerne til Dødsstjernen, og i år er det forhistorien om Han Solo, piloten fra Tusindsårsfalken, der ender med at slutte sig til oprørerne.

Der er selvfølgelig basis for masser af selvstændige historier om enkeltepisoder og personer fra det store Star Wars univers. Den første, "Rogue One", var værd at se, fordi den forbandt episode 3 og 4, og gav fans en velfortalt historie om, hvad det var, der skete med den oprørergruppe, som Prinsesse Leia omtaler i episode 4. Og så fik vi, i "Rogue One", nogle helt nye scener med superskurken Darth Vader.

Kommentarer til tidligere film
Historien om smugleren Han Solo, der ender med at blive gift med Prinsesse Leia, er naturligvis også værd at fortælle. Og igen er det en kommentar fra episode 4, filmen bygger på, nemlig da Han Solo praler med, at han har fløjet igennem Kessel-området "på under 12 parsec." Filmen bygger også på begivenheder fra episode 6, "Imperiet slår igen", hvor Han Solo møder en gammel ven, Lando Calrissian.

Filmen "Solo: A Star Wars Story" er ganske underholdende. Der er masser af action, og som fan af hele Star Wars universet er man naturligvis særligt opmærksom på alle de hints, der er til de "oprindelige" film. Og dem er der ganske mange af i filmen, så har man både lyst til at få fortalt historien om Han Solos ungdom og få sat billeder på, at Tusindsårsfalken engang var et rumskib uden en eneste skramme, så er filmen værd at se. Der er som sådan ikke noget "farligt" eller voldsomt i filmen. Det er 100 procent ren underholdning. Eller "hyggeunderholdning", kunne man fristes til at sige.

Gode temaer og ren underholdning
En ekstra ting, der er værd at lægge mærke til, er, at den "klassiske" historie – altså den om imperiet og jediridderne og Kraften – fylder meget lidt i filmen. Det her er historien om personer, som kun lever på udkanten af den store klassiske konflikt. Kraften bliver ikke nævnt en eneste gang.

Der er gode temaer i filmen om at ville noget med sit liv, og om at ofre sig – også for dem, man måske har svært ved at kalde sine venner. Men først og fremmest altså: Ren underholdning, særligt til fans af Star Wars universet.

 

 

 Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer