2023 replica rolex online sale.

  • WORLD ON FIRE SÆSON 2 serie på DRTV

  • GOLDA - om Yom Kippur-krigen nu på dvd og blu-ray

  • HILLESONG: A MEGACHURCH EXPOSED HBO-serie

  • TEMA JULEFILM fx JEG KOMMER HJEM IGEN TIL JUL

  • FEM FAVORITJULEFILM valgt af Christian Thomsen bl.a. JULEMANDENS GAVE

  • INDIANA JONES AND THE DEAL OF DESTINY nu på dvd og blu-ray

  • TEMA familiejulefilm fx MUPPETS JULEVENTYR

  • AMISTAD - om slaveoprør nu på Blockbuster.dk udover dvd og blu-ray

Artikler - Film og folk

Skuespiller i lære som præst

Andrew Garfield spiller jesuitterpræst i filmen "Silence". Men for at lære mere om kristen tro og praksis blev han sendt på katolsk retrætecenter.

Film og folk
Produktionsår:
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 16.01.2017
Garfield er kendt for sine flotte roller i Amazing Spiderman, men ikke mindst for sin fantastiske præstation i Mel Gibsons film Hacksaw Ridge, hvor han spiller en kristen amerikansk soldats ukuelige kamp for at rede liv på slagmarken.

Garfield er netop blevet færdig med endnu en film med klare spirituelle dimensioner.  Martin Scorseses film Silence er historien om to jesuitterpræster, der må igennem umenneskelige lidelser i deres søgen efter deres lærer og mentor i det 17. århundredes Japan.

Undervisning og bøn dagen lang
I et interview med Hollywood Reporter fortæller Garfield, at han og hans medspiller Adam Driver blev sendt på et katolsk retrætecenter for at forberede sig på deres roller. På centret gik deres dage med undervisning i Bibelen, jesuittertraditioner og bøn.

Garfield fortæller, at retræten gav ham vejledning i en tid med åndelig forvirring. "Jeg var totalt mættet af alle disse indtryk og hele denne længsel efter at sprede Kristi lære, som jeg samtidig kom til at sætte stor pris på."

Men skuespilleren, der er af jødisk afstamning, er imidlertid stadig i tvivl om, hvad han tror på. "Jeg er ikke et kristent menneske. Jeg betragter mig selv som panteist, agnostiker, lejlighedsvis ateist, og en lille smule jødisk, men mest forvirret," siger han.

På trods af sine mange spørgsmål, siger Garfield, at hans tvivl driver ham til at forstå mere af sandheden om Gud. "Jeg er en troende tvivler," siger han. "Men tvivlen driver mig i retning af at finde en renere fornemmelse af ordet 'Gud'."

En meget personlig rejse
Fader James Martin, der er jesuitterpræst, var åndelig mentor og vejleder for Garfield. Han hjalp ham til at få en større forståelse af, hvem Gud er. "Han gav mig åndelig vejledning, som var jeg en jesuitterpræst under uddannelse," siger Garfield. "Det blev en meget personlig rejse for mig." James Martin hjalp Garfield til at se Kristus på en måde, han aldrig havde oplevet før.

"Det er næsten som et 12-trins program," forklarer Garfield. Ét langt meditationsprogram med bøn og meditation, hvor man lever sig ind i Jesu liv - fortælling efter fortælling, evangelium efter evangelium - mens man overvejer hans lære.  Man sidder hos ham, når han underviser, er sammen med ham i ødemarken, da han erkender, hvem han virkelig er. Det var virkelig meditation over hans liv, ja selv over hans korsfæstelse."

Garfield siger, at han står i gæld til sin mentor, som gav ham vejledning i at arbejde med sin egen åndelige forvirring. "En jesuitterpræst gav mig værktøjer og vejledning i at skabe mit eget dybe og intime forhold til Gud."Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer