• THE REVENANT DR2 | 03-02-23 | kl. 20.00

  • UNDER OVERFLADEN tysk-dansk serie på HBO

  • THE BANSHEES OF INISHERIN i biografen

  • TICKET TO PARADISE nu på dvd og blu-ray

  • NARVIK på Netflix

  • TEMA DANSKE FILM - fx RIGET EXODUS - på Viaplay og snart på DR og DRTV

Nyheder

Skepsis over for familiefilm

Kristne talsmænd advarer mod "Det gyldne kompas", fordi de mener, at bøgerne - og måske også filmen - agiterer for ateismens overlegenhed.

NyhederTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Josh Hurst - 15.11.2007For lidt mere end et år siden havde en stor film, der havde et budskab af vrøvl, kætteri og grænsesøgende blasfemi, premiere i biograferne verden over. Men i stedet for at boykotte og råbe beskidt, omfavnede mange kristne filmen som et "værktøj" til evangelisering og for "engagement" i populær kultur; én kaldte det endda Dan Browns "gave til kirken".

Sådan havde bl.a. amerikanske kristne det med Da Vinci Mysteriet. Nu kommer Det gyldne kompas, og kristne reagerer helt anderledes. I stedet for at se filmen som et værktøj, en lejlighed eller gave, er der nogle, der allerede har forberedt en boykot på grund af filmens anti-religiøse elementer.

I de seneste uger har en e-mail cirkuleret - især blandt kristne. Den tilskynder familier til at undgå at se "Det gyldne kompas", som er baseret på ateisten Phillip Pullmans roman af samme navn. E-mailen, som refererer til Pullmans udbredte had til kristnes tro, er en af de mest efterspurgte hits på den rygte-afkræftende hjemmeside Snopes. E-mailen omtaler også Pullmans antipati mod C. S. Lewis' Narnia-krøniken. (En kommentator kalder endda Pullman "anti-Lewis" og " den mest farlige forfatter i England").

E-mailen har skabt en fornyet interesse for de anti-religiøse temaer i bøgerne - og antagelig i den kommende filmtrilogi. Den katolske leder Bill Donahue taler klart imod Pullmans bøger og bemærker, at de sælger "ateismens overlegenhed" - en beskyldning Pullman nægter.

Imidlertid fordømmer Donahue og andre kristne talsmænd filmens bestræbelser på at fjerne det mere offensive og åbenlyse anti-religiøse islæt fra filmene og opfordrer til at boykotte filmene på grund af deres "skjulte dagsorden": at lede folk til at købe bøgerne. Donahue siger, filmene er gjort "uskadelige" ud fra et marketingskneb: "Pullman håber, hans bøger vil blive revet ned af hylderne til jul."

Andre - som The Hollywood Reporters Gregg Kilday - påstår, at Donahues opfordring til boykot bevirker, at der sælges flere billetter. "Historisk set har sådanne advarsler sendt mange folk ind at se film, fordi de har fået mærkatet "forbuden frugt" hæftet på sig."

kilde: christianitytoday.comBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer