• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Sidste chance, Harvey

Last Chance, Harvey

Harvey og Kate er to mennesker, som har hver deres sår på sjælen. Tør de mon satse på den store kærlighed én gang til?

DramaRomanceFilmstriben.dk
Produktionsår: 2008
Varighed: 92 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Joel Jopkins,
Medvirkende: Dustin HoffmanEmma ThompsonEileen AtkinsKathy Baker,
Stikord:
 Håb,


Anmeldelse:

Af: Nicola Lee - 24.07.2009"Sidste chance, Harvey" er historien om to midaldrende mennesker, som har oplevet svigt og nederlag i livet, men som pludselig befinder sig i en situation, hvor de har chancen for at få en ny begyndelse.

Harvey Shine (Dustin Hoffman) var tidligere en lovende jazzpianist, men nu skriver han jingler for et reklameselskab. Med arbejdet hængende i en tynd tråd, rejser Harvey til London til sin datters (Liane Balaban) bryllup, selvom han kun har perifer kontakt med hende. Han lover reklameselskabet, at han er tilbage igen før et afgørende salgsmøde.

Kate Walkers (Emma Thompson) liv består af at arbejde i lufthavnen, at passe sin gamle mor (Eileen Atkins) og at holde stævnemøder. Stævnemøderne ender oftest i skuffelse eller endda ydmygelse. Hun tager virkelighedsflugt i bøger, og hun længes efter et bedre liv, men hun er meget bange for at blive såret eller skuffet.

Da Harvey ankommer til London, synes han det er svært at føle sig tilpas blandt bryllupsgæsterne. Han fortæller datteren, at han ikke kan blive længere end til selve vielsen, men han bliver knust, da datteren fortæller ham, at hun gerne vil have stedfaderen Brian (James Brolin) til at føre sig op ad kirkegulvet. Helt galt går det, da Harvey ikke når flyet til New York, og hans chef, Marvin (Richard Shiff), benytter lejligheden til at fyre ham over telefonen.

Han prøver at drukne sin sorg i baren i Hethrow lufthavn. Der møder han Kate. Til trods for hendes modvilje mod at lægge den bog, hun læser i, fra sig, lykkes det Harvey at få en samtale i gang med hende og invitere på frokost. Men kan de overvinde livets store skuffelser og tabte muligheder og så satse på den store kærlighed én gang til?

"Sidste chance, Harvey" er manuskriptforfatter og instruktør Joel Hopkins anden film. Hans prisbelønnede "Jump Tomorrow" (2001), tiltrak skuespiller Emma Thompsons opmærksomhed, særlig på grund af dens varme og mangel på ironi. Thompson ville gerne arbejde sammen med Hopkins, og hun ville også gerne lave en ny film sammen med Dustin Hoffman efter deres første samarbejde i "Stranger than Fiction" (2006). Så hun foreslog, at han skulle spille rollen som Harvey.

Ved at se et kærlighedsforhold mellem to mere modne personer, end vi almindeligvis ser i Hollywood, giver "Sidste chance, Harvey" os mere detaljerede personer og mulighed for at se på komplekse emner som anger, skuffelse, forsoning og håb. Dette var en af grundene til, at Emma Thompson kunne lide manuskriptet: "Jeg vil gerne se mennesker, som jeg faktisk tror, der finde. Mennesker der er svage som mig, som bliver forelsket. Mennesker som ikke er perfekte, som ikke er så smukke, at enhver falder for dem. Sådanne kærlighedshistorier ser man ikke mange af. Man ser kun uimodståelige, smukke mennesker, som bliver forelsket i hinanden. Og jeg keder mig, keder mig grænseløst. Jeg bryder mig ikke om de film."

Til refleksion
Hvilke fejl har Kate og Harvey gjort i livet? Hvordan tror du dette har påvirket deres personlighed og deres mål i livet?

Hvad skal der til, for at Harvey og hans datter kan genforenes og forsones med hinanden? Hvilke aspekter er afgørende for at kunne opnå forsoning i brudte forhold?

"Sidste chance, Harvey" ser ud til at hævde, at venskaber er det, som giver livet mening. I hvor høj grad tror du, det er muligt at finde ægte lykke og selvrealisering i menneskelige relationer? Hvilke begrænsninger er der i sådanne relationer? Tror du, det er sådan, som Bibelen siger, at ægte og varigt venskab i bund og grund kun findes hos Gud?

Hvilken relation i filmen talte mest til dig? Hvilke relationer er de vigtigste i dit liv? Hvordan lader du dem vide, at de er helt specielle for dig? Hvilke råd vil du give for at bygge stærke og varige venskaber?

Kilde: damaris.no - oversat til norsk af Ingvild T. KroBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.8 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer