• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Shazam!

Flot superheltefilm, hvor børnekaraktererne er i centrum. Desværre forsøger filmen at ramme flere målgrupper - både børn, teenagere og voksne - men det lykkes ikke.

ActionAdventureKomedie
Produktionsår: 2019
Varighed: 132 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: David F. Sandberg,
Medvirkende: Zachary LeviDjimon HounsouMark StrongMichelle Borth,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 11.04.2019KLASSISK SUPEHELT

"Shazam!" handler om 14-årige Billy Batson, der viser sig at være en troldmands sidste håb for at finde en arving til sine superkræfter. Ved at råbe troldmandens magiske navn: Shazam!, forvandler Billy sig til en voksen mand, iført rød superheltedragt med hvid kappe og lyn på brystet. Med i købet følger superkræfter, som han skal bruge til at genindfange de syv dødssynder. Dødssynderne er undsluppet fangenskabet ved hjælp af den onde Dr. Sivana, som har intet imod at være en menneskelig beholder for ondskab og mørke kræfter, hvis det kan give ham hævn.

DC-bølgebryder
Filmen har et klassisk superheltetema, som man nyder, fordi den tydeligt viser, hvorfor børn elsker superhelte. Som alle superheltefilm i både Marvel og DC-universet har for vane, foregår filmen i et univers, hvor man ved, at der er andre superhelte, såsom Superman og Batman. Der er heldigvis ikke alt for meget fokus på det, da drengene har travlt med at lege og have det sjovt med superkræfter. "Shazam!" adskiller sig faktisk meget fra de seneste superheltefilm i DC-universet - Justice League, Wonder Woman og "Aquaman", - for den omfavner de klichéer, som de andre superheltefilm helst vil undgå.

Til gengæld, har filmen rigtig svært ved at nøjes med at koncentrere sig om én specifik målgruppe. Det bliver noget kaos, når den forsøger at række ud efter aldersgrupper med meget lange spring imellem. Humoren har for eksempel et familievenligt præg med falde-på-halen-pjatteri, som både børn og voksne kan underholdes med. Men der er nogle meget voldsomme scener, hvor de syv dødssynder, i deres fulde computeranimerede størrelse, myrder et helt konferencelokale. Der er et kvantespring mellem den slags scener og den typisk familieprægede stil, selvom de er velplacerede og smadder godt eksekverede.

Modne børneskuespillere
En stor del af det, der gjorde "Shazam!" særlig underholdende, var, at børnekarakterene var i centrum i det meste af filmen. Hovedrollen Billy, spillet af Asher Angel, blev væk fra sin mor, da han var lille, og har boet på adskillige børnehjem og i adskillige plejefamilier. Billys barndom gør, at han er asocial og skeptisk og har svært ved at binde sig til nye mennesker. Adoptivbarnet Freddy, spillet af Jack Dylan Grazer, er Billys adoptivbror og hans modstykke. Han er super energisk, en kæmpe superheltenørd og prøver ihærdigt på at få venner. De to drenge er filmens primære centrum, og deres forhold udvikler sig utroligt meget.

Filmens skurk, Dr. Sivana, spillet af Mark Strong, møder man først i filmen, da han som knægt selv blev testet som en potentiel arving til Shazams kræfter. Sivanas baggrund er utroligt velskrevet og giver karakteren en overraskende dybde, så man faktisk får medfølelse med ham, selvom hans motiv er ondskabsfuldt.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer