• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Action

Shadow and Bone sæson 2 (serie)

Den dystre fantasy-verden byder i sæson 2 på endnu voldsommere kampe i sind og på slagmarker. Serien er rigtig god underholdning med mange væsentlige etiske og religiøse temaer.

ActionAdventureDramaTEMA Serier
Produktionsår: 2023
Varighed: 475 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Dan LiuJeremy WebbLee Toland KriegerMairzee Almas,
Medvirkende: Jessie Mei LiArchie RenauxFreddy CarterBen Barnes,
Stikord:
 Magi,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 03.05.2023ET FORRYGENDE UNIVERS 

Til en nærmere beskrivelse af seriens unikke fantasy-verden: se anmeldelsen af serie 1. Det er helt umuligt at begynde at se sæson 2 – man er nødt til at begynde med sæson 1, ellers er man helt lost. Til dem, der har set sæson 1: Sæson to byder på samme fantastiske skildring af krig og kærlighed i utrolige omgivelser – denne gang i opgraderet version på alle parametre.

Lina Starkov (Jessie Mei Li) kæmper for at sætte en stopper for den ondskab, som The Darkling (Ben Barnes) er ved at ødelægge hele verden med. Hendes kærlighed til Malyen Oretsev (Archie Renaux) bliver mere og mere kompliceret og ligeså i hendes proces med at udvikle sine kræfter og afklare de omkostninger, hendes kald vil medføre. Kaz Brekker (Freddy Carter) og de andre bandemedlemmer i Kragerne kæmper på to fronter. Dels vil de hjælpe Lina ved at finde et magisk sværd, og dels vil Kaz hævne sig på den bandeleder, der har overtaget Kragernes forretning.

Jeg vil ikke røbe handlingen, men prøve kort at skitsere nogle af de ting, serien byder på:

Lina og The Darkling
De to er forbundet på magisk vis og deres forhold er meget kompliceret. The Darkling forsøger at overtale hende til at opgive sin "håbløse" kamp og slutte sig til ham, der ifølge ham selv er den eneste, der kan matche hende. Lina kæmper for at blive stærk nok til at besejre ham og må undervejs bruge kræfter på at beskytte andre imod ham. Samtidig har hun en underlig følelse, der drager hende imod ham.

En af mine yndlingsskuespillere, Zoë Wanamaker, der havde en vidunderlig hovedrolle i serien Britannia er The Darklings mor. Hun spiller en meget overraskende og betydningsfuld rolle i forholdet mellem Lina og The Darkling. En rolle hun udfylder på en dejlig underspillet, ironisk og gennemført måde.

Prins Nikolai
Serien tilføres ved hjælp af Nikolai en dosis politik, magtspil og taktiske overvejelser fra den royale ledelse af den truede verden. Prinsen er både charmerende og modig og tilmed lidt af en genial opfinder. En god nyskabelse i serien, der tilfører Linas proces mange nuancer.

Krager i Østen
I sæson 1 bevægede vi os i en verden, der var en blanding af Rusland i Zar-tiden og England i den victorianske periode. I jagten på det magiske sværd kommer Kragerne til Østen, hvor de møder en meget magtfuld heltinde og hendes overraskende kærlighed, samt nogle usædvanlige blomster og sommerfugle.

Bandekrig
Mere eller mindre velvilligt følger de andre Krager deres leder, Kaz, i hans hævntogt, der mere og mere ligner et dybt personligt opgør mellem Kaz og gangsterbossen Pekka, der i sin tid var med til at give Kaz sin karriere inden for bandeverdenen. Kaz har stor gavn af sin sprængstofekspert, samt de evner, flere af hans øvrige bandemedlemmer afslører, at de er i besiddelse af.

Svær kærlighed
Kaz er forelsket – men magter han at træde ud af sin beskyttelsesskal og møde den kvinde, han elsker? Eller vil han beholde den hårde facade og leve videre i ensomhed?

Mange tråde
Flere tråde kunne nævnes i det, der væves sammen til rigtig god underholdning med kampe, magi, kærlighed, humor og en fantastisk verden. Som i sæson 1 optræder der mange små antydninger af personernes forskellige religioner og livssyn, uden at noget udnævnes til at være det dominerende. Det bærende i det alt sammen er kampen mod det onde samt kærlighed og håb. Så to ud af de tre bibelske basiselementer: tro, håb og kærlighed er de to repræsenteret  – medmindre man vil drage en sammenligning mellem ”tro” og så det at vælge det gode og sige nej til det onde. Dette perspektiv ville ikke være umuligt at lægge ind over serien – men som sagt, serien lægger aldrig billet ind på et samlet spirituelt/overnaturligt verdensbillede. Men overnaturligt er der rigtig meget i serien.

Afslutningen lægger vildt op til en 3. sæson, hvor de magiske kræfter åbenbart går helt amok. Kan Lina mon bevare sin integritet midt i dette? Hvad forudsiger det Mona Lisa-agtige smil, hun slutter sæson 2 med? Vi venter med spænding.

Serien kan ses på Netflix.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer