• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Secretariat

En familiefilm for alle, der gerne vil se en humoristisk og hyggelig feel good-film uden død, vold og intriger.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2010
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Randall Wallace,
Roman/manuskript: Mike Rich,
Medvirkende: Diane LaneJohn MalkovichDylan WalshMargo Martindale,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anders Kronborg - 27.03.2012"Secretariat" er en dejlig filmoplevelse for hele familien. Endelig en autentisk feel good-film uden død, vold, intriger, forbandelser, osv. "Secretariat" er en film, hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde en god og spændende autentisk historie, uden at der skal spoles, skrues ned eller slukkes, fordi de mindre børn er til stede.

Filmen begynder med, at Penny Chernery Tweedy (Diane Lane) modtager nyheden om sin mors død. Penny rejser med familien til sit fødehjem, Meadow Stables, hvor hun følelsesmæssigt binder sig til sine barndomsminder. Hun lader familien rejse hjem for lige at hjælpe "lidt" til på farens stutteri. Det viser sig hurtigt, at der gennem længere tid har manglet en reel ejer af Meadow Stables. Penny fyrer stedets træner og tager ansvaret for stedet.

Den demente far (Scott Glenn) har på trods at sin sygdom indgået forskellige aftaler med andre stutterier, og derfor vinder Meadow Stables ved lodtrækning føllet Secretariat/Big Red. Secretariat viser sig at blive en af de bedste væddeløbsheste gennem tiden.

"Secretaraiet" er en klassisk Disney-film uden de store overraskelser. Derfor bliver denne anmeldelse uden de store og positive eller negative tillægsord. Spændingskurven er klassisk og "point of no return" falder på plads med lodtrækningen om to føl!

Filmen "Secretariat" giver en fin beskrivelse af relationer mellem mennesker. Flere af filmens hovedpersoner gennemgår en stor identitetsudvikling. Disse to forhold viser filmen igennem mange humoristiske scener, som giver den en rigtig god, men også seriøs stemning.

Jeg kan anbefale "Secretariat" til alle, som gerne vil se en feel good-film. Man er aldrig rigtig i tvivl om, at det hele nok skal ende lykkeligt til sidst, og det er selvfølgelig filmens svaghed. "Secretariat" bliver aldrig rigtig spændende – set fra min synsvinkel.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.4 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer