• DEN GRÆNSELØSE nu på dvd og blu-ray

  • LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Ronaldo

Kom tættere på en af verdens allerbedste fodboldspillere med et kæmpestort ego. Desværre mangler filmen dybere refleksioner over Ronaldos personlighed og hans tilgang til livet.

Biografi/baseret på virkelig historieDokumentarTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2015
Varighed: 89 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Anthony Wonke,
Medvirkende: Christiano RonaldoDolores AveiroHugo Aveiro,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Jacob Engholm Bøytler Rahbek - 07.06.2016TÆT PÅ EN VERDENSSTJERNE
Få fodboldspillere deler vandene som portugisiske Christiano Ronaldo. Ingen kan være i tvivl om mandens enestående talent og ufattelige ærgerrighed, men hans personlighed findes der til gengæld mange meninger om. I denne dokumentar kommer vi tættere på Ronaldo end det billede, medierne normalt viser, og jeg tænker, at uanset hvad man mener om Ronaldo i forvejen, kan man få sit billede bekræftet.

Kamp mellem to stjerner
Filmen har ikke megen handling, men er bygget op omkring uddelingen af den prestigefyldte Ballon d'Or, prisen som verdens bedste fodboldspiller. Vi får indtryk af, at megen af Ronaldos motivation består i at vinde denne pris år efter år, og det foregår år efter år i kamp med den evige rival Lionel Messi. Fodboldverdenen er aktuelt beriget med to af historiens absolut bedste spillere, som hvert år kæmper om at være den bedste. At Messi fire år i træk vinder prisen som verdens bedste fodboldspiller, giver Ronaldo ekstra motivation, og stor er hans glæde, da det i 2013 endelig lykkedes ham at vinde prisen igen.

Udover kampen for at vinde prisen som verdens bedste, møder vi i filmen Ronaldo, som vi kender ham, altid på jagt efter succes, titler og opmærksomhed. Vi følger ham som konstant omgivet af medier og fans, i et luksuriøst liv i overhalingsbanen. Mange gange nævner filmen, at det kræver enorm dedikation, engagement og træningsiver at blive så god som Ronaldo. Vi får det bare ikke at se i filmen. Tværtimod følger vi primært Ronaldo som familiefar og i omgang med de sparsomme nære relationer, han har. Her står hans mor, hans bror og hans agent Jorge Mendes stærkest.

Ensom og indadvendt
På trods af den megen opmærksomhed og succes fremstår Ronaldo lidt ensom og indelukket, og han fortæller selv, at han er indadvendt som person. Dette paradoks kunne filmen med fordel have beskæftiget sig mere med. I stedet får vi et glansbillede af livet som superstjerne med masser af luksus.

I historien er der potentiale til at lave en spændende film, men der tages ikke rigtig fat i nogle historier med bid, ingen modgang (bortset fra "kun" at blive verdens næstbedste fodboldspiller fire gange i træk), og ingen refleksioner over livet eller andet. Kun den evige stræben efter at blive den bedste, og et evigt fokus på eget ego. Kun den helt nære familie giver Ronaldo plads til, og dette bløder billedet af superegoisten en smule op.

Tro uden konsekvenser?
Som god katolik ser vi et par gange Ronaldo bede, og i samtaler med hans mor nævnes ofte, at Gud er med ham. Ronaldos livsførelse indikerer dog på ingen måde, at hans tro har konsekvenser for ham, men filmen giver naturligvis heller ikke det fulde billede af ham.

Fans af Ronaldo vil formentlig finde det interessant at komme en smule bag mediefacaden. For andre giver filmen et lettere kedeligt indblik i livet som superegoist og indelukket superstjerne, men nogen berigelse bliver filmen om Ronaldo ikke.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer