• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Resistance

Film om den verdensberømte franske mimiker Marcel Marceaus liv under anden verdenskrig, hvor han redder mange forældreløse, jødiske børn i sikkerhed i Schweiz.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFilmstriben.dkTEMA Anden verdenskrig
Produktionsår: 2020
Varighed: 120 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Jonathan Jakubowicz,
Medvirkende: Jesse EisenbergClémence PoésyMatthias SchweighöferEd Harris,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Ketty Dahl - 01.07.2021BØRN PÅ FLUGT

"Hvorfor hader de os?" spørger den lille jødiske pige sin far, da han putter hende. "Jeg tror ikke, de hader os, Hitler har bare brug for nogle syndebukke, svarer faren, og mange har valgt at lytte til ham". Ti minutter senere bryder nazister ind i lejligheden og henretter pigens forældre, mens hun ser til i skjul. Sådan starter filmen "Resistance".

Pigen bliver en af de mange tusinder forældreløse jødiske børn, der efterlades under krigen, fordi deres forældre myrdes.

Skuespil og modstandskamp
Filmen bygger på den virkelige beretning om den verdensberømte franske mimiker Marcel Marceaus liv under anden verdenskrig. Han hjælper jødiske spejdere og den franske modstandsbevægelse med at redde tusinder af forældreløse, jødiske børn under anden verdenskrig. Marcel (spillet af Jesse Eisenberg) bruger sine evner som mimiker og skuespiller til at bringe sjov og glæde ind i et ellers glædesløst liv for børnene. Hans evner bliver også brugbare, når de under flugt skal få børnene til at tie stille. De forældreløse børn fra Tyskland fragtes til Frankrig, hvor man prøver at hjælpe dem, men snart når nazisterne også til Frankrig.

Over de franske alper
Børnene trænes i simple overlevelsesteknikker, og så evakueres de til Sydfrankrig i håb om, at nazisterne ikke finder dem. Efterhånden, som tyskernes undertrykkelse tager til, bliver Marcel mere og mere involveret i den franske modstandsbevægelse, men efterhånden går det op for ham, at de kæmper en krig, de ikke kan vinde. Hvis han derimod sørger for, at flere jøder overlever, så vil det være den bedste modstand mod tyskerne. Derfor vender han tilbage til de jødiske, forældreløse børn, der er skjult rundt omkring, og beslutter at få dem i sikkerhed ved at gå over de franske alper og ind i Schweitz.

Når man ser, hvad børnene måtte gå igennem under nazismens rædsler, kan man ikke undgå at tænke på, hvad flygtningebørn i dag må have gennemgået. Uanset hvilket regime, de er blevet undertrykt af, er det vigtigt, at venlige mennesker er parate til at beskytte dem og give dem ly.

En hyldest til Marcel Marceau
Jesse Eisenberg (kendt fra filmen The Social Network) spiller Marcel Marceau med indlevelse og vemodighed og gør det rimeligt godt. Marcel Marceau blev siden hen kendt som en af verdens førende pantomimespillere, og hans historie gør indtryk.

Filmen varer to timer, og efter en lidt sløj indkøring stiger den omsider i spænding og får efterhånden sine meget gribende og også neglebidende momenter. Det er en film, der gør indtryk, uden at den sætter sig i en for alvor. Manuskriptet og skuespillet bliver simpelthen af og til for teatralsk og for hollywoodsk, alligevel er det godt, at filmen hylder en mand som Marcel Marceau. Han fortjener denne hyldest fuldt ud.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer