• BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALLOF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

Pigen og ræven

Le Renard et l'enfant

I et fuldstændig overdådigt, smukt bjerglandskab i Frankrig udvikler sig en form for venskab mellem en 10-årig pige og en ræv.

AdventureDramaFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2007
Varighed: 92 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Luc Jacquet,
Medvirkende: Danske stemmer:Sofie GråbølFrida Marie ReynbergPelle Andreas Reynberg,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Nicolaj Wibe - 19.06.2009Her i huset er det en vovet sag at sætte en film på, som alle gerne skulle have det rart med. Med en aldersspredning mellem 10 og 18 år, er der en del, der skal indfries, for at det bliver en succes. "Pigen og ræven" er umådelig tæt på at være den perfekte familiefilm.

I et fuldstændig overdådigt, smukt bjerglandskab i det østlige Frankrig nord for Rhone udvikler sig en form for venskab mellem en 10-årig pige og en ræv. Det er efterår, og det ene vidunderlige billede efter det andet toner frem.

Pigens fascination af ræven får hende stædigt til igen og igen at opsøge dens revir. Hun opnår langsomt det, hun vil. Ræven bliver i en blanding mellem nysgerrighed og drilleri mere og mere fortrolig med hende, og til sidst lykkes det. Venskabet og fortroligheden opstår, og derudfra udvikler historien sig.

Det er så godt, at ræven ikke bliver menneskelig. Ikke et ondt ord om dyre-animationsfilm, der fremstiller den slags, men i denne film forbliver både pigen og ræven, hvad de er. Relation mellem pige og ræv passer til den omgivende natur. Vildsvin, ulve, pindsvin, ravne, losser og frøer. Det myldrer, grynter og fløjter om ørerne. En natlig scene får det ligefrem til at løbe én koldt ned ad ryggen.

Indrømmet: Jeg er naturelsker og opholder mig gerne i den, så snart muligheden er der. Min foretrukne ferieform er tæt på eller ude i naturen. Det er, som om Gud og skaberværket træder så dejligt nær. Verden kan gå sin skæve gang, men ude i den frie natur er det, som om det hele falder lidt på plads. Derfor er "Pigen og ræven" så skøn. Guds skaberværk rulles ud på bedste vis. Lyde, langsomme naturscener. Nærbilleder og undren. Det hele kommer frem. Mødet med naturens skønhed er en gudstjeneste, og denne film tillader, at man kan se det hele fra sofaen i den lune stue. Tændte stearinlys og hele familien sidder musestille for at få det hele med. Det er der ikke mange film, der kan formå!Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer