• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Adventure

Pan

Vi følger Peter Pans opvækst og ankomst til Ønskeøen. Vi introduceres for kommende hovedpersoner i "Peter Pan". Alt sammen i et festligt tempo med rimelig underholdningsværdi.

AdventureFamiliefilmTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2015
Varighed: 111 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Joe Wright,
Medvirkende: Hugh JackmanLevi MillerGarrett HedlundRooney Mara,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 12.10.2015PETER PAN BORTFØRES
Peter (Levi Miller) blev som helt spæd efterladt af sin mor på trappen til et engelsk børnehjem. Her vokser han op under strenge og nedværdigende forhold, indtil der midt under anden verdenskrig og bombardementerne sker noget fuldstændig uventet: et flyvende sørøverskib bortfører drengene, mens Spitfire-jagerfly prøver at skyde det ned. Sørøverne fører dem til Ønskeøen. Her har deres leder, Sortskæg (Hugh Jackman) kæmpemæssige miner, hvor drengene tvinges til at grave efter tryllestøv sammen med alle de andre fanger. En af disse fanger (Garrett Hedlund) hedder Hook (Klo). Han hjælper Peter i hans oprørskamp. Pudsigt nok kommer Smisk (Adeel Akhtar), der er Sortskægs noget spøjse arbejdsleder, med i udbrydergruppen. Og så ruller eventyret hen over lærredet med drabelige (men ublodige og ufarlige) kampe, romantiske øjeblikke og farverige landskaber af eventyragtig karakter. Indianerprinsessen Tiger Lilly (Rooney Mara) bliver en vigtig allieret i kampen, ligesom feen Klokkeblomst.

En dreng og hans identitet
Ligesom i "Peter Pan" er hovedtemaet omkring identitet. Peter elsker sin mor uden at have kendt hende, og han længes mere end noget andet i verden efter at møde hende. Spørgsmålet "Elsker hun mig?" er naturligvis afgørende for ham. Da han kommer til Ønskeøen, begynder flere og flere at sætte ham i forbindelse med legenden om en befrier, der vil kommer og styrte Sortskæg og hans sørøvere fra magten. Denne befrier vil kunne flyve. Peter oplever at flyve én gang. Derefter kan han ikke flyve mere. Tvivlen og de andres forventninger bliver til et voldsomt pres i det unge sind. Er han virkelig befrieren, eller vil han svigte dem alle?

God underholdning
Der kommer nogle ret forudsigelige og klassiske svar på alle disse spørgsmål, så man går ikke overrasket ud af biografen. Filmen ender med, at Peter for sjov kalder Klo for Kaptajn Klo, og at de leende stiller spøgsmålet: skulle vi nogensinde kunne blive uvenner? Tja … mon der kommer en før-Pan mere, hvor Klo bliver ond, mister sin hånd og krokodillen får et vækkeur i maven? En film, hvor Smisk bliver Klos styrmand og således fortsætter med at støtte op om tyrannen på Ønskeøen? Vi må se. Men nyd filmen for dens mange farver og former, og hvis man er til voldsom 3D, så tag brillerne med, for der flyver kanonkugler lige ud i ansigtet på dig undervejs, så vore afværgereflekser aktiveres. Tag rigtig gerne de store børn med – filmen er måske nok endnu mere for dem end deres forældre.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer