• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Ordinary Angels

Hilary Swank spiller hovedrollen i dramaet om en enlig mor, som føler sig kaldet til at hjælpe en far, hvis datter er alvorligt syg. Hun forsøger at aktivere lokalsamfundet og samle penge ind til familien med de mange hospitalsregninger.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Kristne film
Produktionsår: 2024
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Jon Gunn,
Medvirkende: Hilary SwankAlan RitchsonEmily Mitchell,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 18.06.2024EN USANDSYNLIG OG ORDINÆR ENGEL 

Trosbaseret og trosstyrkende
Der produceres en del trosbaserede og trosstyrkende film disse år, og der er desværre langt imellem, at disse film er af egentlig kvalitet. Sidste års Jesus Revolution var blandt undtagelserne. Mange udgives direkte til streaming, blandt andet på de kristne amerikanske netværk New Faith Network og Redeem TV. "Ordinary Angels" har dog haft biografpremiere og har solgt godt. Den har den fordel, at den, i øvrigt ligesom ”Jesus Revolution”, bygger på virkelige begivenheder. Dermed virker filmens trosdilemmaer og eventuelle omvendelser ikke så forcerede, som når der er tale om fiktion eller filmatisering af romaner.

Et dødeligt sygt barn
En alkoholiseret frisør, Sharon, som har et anstrengt forhold til sin egen søn, hører historien om en mand, som lige har mistet sin hustru og nu også risikerer at miste sin yngste datter, fordi hun er meget syg. Sharon føler sig motiveret – af forskellige årsager – til at hjælpe denne pige og enkemanden. Hun opsøger familien, begynder at indsamle penge og lykkes blandt andet med at slette enkemandens gæld til sygehusvæsenet. De må dog så grueligt meget igennem, førend en ganske stærkt genfortalt redningsaktion midt i voldsom snestorm sætter alles tro, tillid og tålmodighed på prøve.

Troen
Den kristne tro spiller en god rolle i historien og filmen. Enkemanden tilhører en evangelisk kirke, og familien er vant til bøn. Enkemandens ældste datter, Ashley, spørger om faren har mistet troen nu hvor de ikke beder sammen mere. Han beslutter, at de igen skal opsøge kirken. Filmens titel ”Ordinary Angels” refererer til hverdagens engle. Jordiske engle. Jeg hører fra tid til anden sætningen: ”Vent ikke på et mirakel. Vær selv et mirakel for andre.” Dén sætning kan egentlig fint sættes som undertitel på filmen. Sharon er både en hverdagsengel, som kommer med et mirakel i form af hendes stædighed og kærlighed til den lille pige, og samtidig er hun, hvad man kan kalde en ”usandsynlig” engel, eftersom hun jo er stærkt alkoholiseret og har et problematisk forhold til sin søn.

Jeg synes det er en fin film med en gribende historie, og især den sidste halve times gengivelse af en redningsaktion er spændende fortalt. Anbefalet til både voksne og større børn.

Kan ses på Blockbuster.dkBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer