• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

One Night With the King

Esters Bog i Bibelen er en dramatisk beretning om den unge jødiske pige, der vovede sit liv for at redde sit folk.

DramaTEMA Bibelfilm
Produktionsår: 2006
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Michael O. Sajbel,
Medvirkende: Tiffany Louise DupontLuke GossJames CallisOmar Sharif,
Stikord:
 Kald,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 26.02.2008På coverets bagside kaldes filmen for "det perfekte bibelske eventyrdrama". Der er grund til at blive betænkelig, når ordet eventyr knyttes sammen med Bibelen. Men når det gælder Esters Bog, som filmen bygger på, kommer man ikke udenom, at der er mange eventyrlige ting. Der er helte og skurke, der er romantik og forræderi, der er had og kærlighed, der er arbejdere og fyrster.

Esters Bog i Bibelen er en dramatisk beretning med begivenheder og scener, der er malende beskrevet. Men der er også huller, som må fyldes ud, hvis man vil genfortælle beretningen som roman eller film. Det kan gå grueligt galt, hvis genfortælleren ikke respekterer den tidshistoriske sammenhæng. Vi blev glædeligt overtraskede over, at "One Night with the King" ligger så tæt op ad Bibelens beretning. I alle centrale scener følges bibelteksten næsten ordret, uden at det på nogen måde virker stift eller påklistret.

Skuespillerne gør det godt. Der er mange antydninger og mange underforståede pointer. Det lykkes fint at fange disse hentydninger. Der er ikke sparet på storslåede scener, og de fungerer stort set troværdige. Det gælder både borgen i Susa, folkeskarerne i gaderne og de store hærstyrker, der gør sig klar til krig mod grækerne. Men også de intime scener er lavet godt.

Der er ingen splattereffekter i voldsscenerne og der er ingen sexscener. Det er uklart for os, hvorfor censuren er 15 år. Filmen vil kunne ses af store børn, men den komplekse handling gør, at de vil have svært ved at følge med og holde sammen på det hele. Indimellem var det vanskeligt nok for os andre. Det bliver sikkert nemmere anden og tredje gang, vi ser filmen.

Andre beretninger fra Det Gamle Testamente trækkes på fremragende vis ind i filmen, og er med til at skildre det særlige ved det jødiske folk. Det er også med til helt naturligt at føje lidt bibelsk sammenhæng til en beretning, som i sig selv ikke rummer stof til ret mange prædikener.

For jøderne står den udfrielse, som dronning Ester blev Guds redskab til at gennemføre, stadig som en milepæl i deres historie. De mindes Ester hvert år ved purimsfesten.

I konfrontationen mellem Haman og jøderne ligger der en stærk politisk kommentar til jødeforfølgelsen under anden verdenskrig og til alle andre jødeforfølgelser. Men det sker uden at der gøres vold på fortællingen fra Esters Bog.

Interview
med instruktøren Michael O. Sajbel.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer