• FURIOSA: A MAD MAX SAGA i biografen

  • GRUNDTVIG Serie på DRTV

  • BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Once Upon A Time ... in Hollywood

En tidsrejse med en twist. En af Tarantinos bedste film. Der er kræset om enhver detalje. Filmen er et must for alle Tarantino-fans.

DramaKomedie
Produktionsår: 2019
Varighed: 159 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Quentin Tarantino,
Medvirkende: Leonardo DiCaprioBrad PittMargot RobbieAl Pacino,
Stikord:
 Vold,


Anmeldelse:

Af: Peter Greek Kofod - 16.08.2019STJERNEPRÆSTATION

Quentin Tarantino har begået en af sine bedste film, i liga med "Pulp Fiction". Filmen er stjernespækket og hovedrollerne varetages af Leonardo DiCaprio og Brad Pitt. De spiller henholdsvis antihelten, den afdankede TV-cowboy Rick Dalton og hans uadskillelige ven, den tilbagelænede stuntdouble Cliff Booth. Relationen mellem de to er ret speciel. Cliff er "more than a friend and less than a wife" til Rick. Rick Dalton oplever, at hans karriere er for nedadgående. Han er på den anden side af højdepunktet i karrieren, TV-showet Bounty Law. Rick bliver nu brugt som skurken, som de nye stjerner nu får lov til at overvinde. Han bliver ikke bare overvundet på lærredet, men i publikums øjne taber han også i virkeligheden til de nye stjerner. Derfor prøver Ricks agent, Marvin Schwarz, spillet af Al Pacino, at overtale ham til at tage til Italien og prøve kræfter med de nye spaghettiwesterns, som laves der. Men inden han havner dér, fungerer han som skurken i westernserien Lancer. Her oplever Rick en form for genrejsning som skuespiller. Det er også her, vi får lov til at se Leonardo DiCaprio lave en af sine bedste præstationer. Vi er ude i metaskuespil

Tarantinos trademark
Parallelt med dette følger vi Cliff. Efter at have mistet jobbet som stuntmand, samler han den blaffende hippiepige Pussycat op og kører hende hjem. Hun bor sammen med resten af hippiekollektivet i Spahn Ranch, en nedlagt filmlocation, som Cliff genkender fra optagelserne af Bounty Law. Spahn Ranch var i virkelighedens Los Angeles "hovedkvarteret" for kulten Mansonfamilien, som stod bag nogle opsigtsvækkende mord. Det mest omtalte var på instruktøren Roman Polanskis højgravide kone Sharon Tate (Margot Robbie) og hendes ven, kendisfrisøren Jay Sebring. Jeg vil ikke afsløre for meget, men traditionen tro har Tarantinos trademark, den grafiske vold, også sin plads i "Once Upon a Time … in Hollywood".

Naboerne
Parallelt med historien om Rick og Cliff, får vi små glimt af det glamourøse liv, som Ricks naboer Sharon Tate og Roman Polanski lever. Dé,t at de lever så tæt på, får det bare til gøre endnu mere ondt på Rick, at han ikke længere er en del af jetsettet i Hollywood. Roman Polanski forbliver en baggrundsskikkelse, mens Sharon Tate svæver igennem filmen, iført lårkort nederdel og gogo-støvler. Margot Robbie har ikke fået lov til at give Sharon Tate særlig meget dybde. Måske vil Tarantino bare gerne have, at vi skal komme til at holde af hende, som en lidt naiv og ret køn pige? Måske var det også sådan, man så hende dengang?

Filmnostalgi
Det er tydeligt, at Tarantino elsker denne tidsperiodes kulturelle udtryk. Man får virkelig lov til at dykke ned i Los Angeles anno 1969. Tarantinos detaljerigdom er ekstrem. Der er tidstypiske biler, billboards, restauranter og barer. Der er hawaiiskjorter og hotpants. Vi møder tidens hotte navne, som Steve McQueen og Bruce Lee. Vi er til fest på Playboy Mansion. Det er alt sammen filmet på en måde, så det genkalder tidens farvefilm med dens grynethed og farvetoner. Der er virkelig kræset for ethvert billede. Filmen er så mættet og gennemført, at man sidder og er bange for at gå glip af Tarantinos skjulte hentydninger til et eller andet fra dengang. Hvis du er til Tarantinos film, så er "Once Upon a Time … in Hollywood" et must!

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.2 af 6. 16 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer