• FLUGTEN TIL NICE DR2 | 28-11-22 | kl. 20.00

  • DRIVE MY CAR Oscarvinder på filmstriben og dvd

  • UDVANDRERNE nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Nyheder

Ny dramaserie om religion

DR begynder i denne måned optagelserne til en ny dramaserie med titlen ”Herrens veje”. Ifølge dr.dk bliver serien søndagsdrama på DR i efteråret 2017, men allerede nu er anden sæson planlagt til efteråret 2018.

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 10.06.2016Adam Price er hovedforfatter til serien, som er inspireret af Bibelens fortælling om Kain og Abel – en fortælling om vrede og jalousi mellem brødre.  Omdrejningspunktet for serien er en moderne præstefamilie, hvor Ann Eleonora Jørgensen og Lars Mikkelsen spiller forældrene, mens Morten Hee Andersen og Simon Sears spiller to voksne sønner. Ann Eleonora Jørgensen er ikke uvant med at spille religiøse roller. Det gjorde hun bl.a. i den anmelderroste Forbrydelser fra 2004, hvor hun med stor indlevelse og sikkerhed spillede fængselspræsten Anna. Vores anmelder gav filmen fem stjerner.

Præsteslægt med konflikter
Tv-serien "Herrens veje" handler om to brødre i en præsteslægt og skildrer krig og personlige konflikter, der berører en almindelig dansk familie. Ifølge Adam Price vil udgangspunktet være den danske folkekirke, men serien vil samtidig berøre de store verdensreligioner og de kultursammenstød, som det kristne Vesten har med dele af den arabiske verden.

"Men selv om tro og religion kan virke knastørt for nogle, så vil der være masser af familiedrama i den nye serie. Så hvis man tror, at det bliver tørt, så tager man fejl," siger Adam Price.

Vil skabe refleksion og undren
DR's dramachef Piv Bernth er ikke nevøs for, at emnet bliver for støvet. I en pressemeddelelse, siger hun, at "dramaserierne gerne må være underholdende, men også skabe refleksion og undren hos seerne - og helst på samme tid".

"Vi vil gerne være med til at stille både de store og de små spørgsmål, men vi ønsker ikke at give svarene. Dem skal seerne selv reflektere over og diskutere sig frem til. Det bliver der lejlighed til, når emnet tro bliver omdrejningspunktet i den nye dramaserie," slutter Piv Bernth.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer