• FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

November Christmas

En meget rørende film om hjælpsomhed og kærlighed til en lille kræftsyg pige. Trods censuren på 15 år vil jeg anbefale at se filmen sammen i familien.

DramaTEMA Familiefilm jul
Produktionsår: 2010
Varighed: 95 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Robert Harmon,
Medvirkende: Sam ElliottJohn CorbettKaren AllenEmily Alyn Lind,
Stikord:
 Jul,
 Håb,


Anmeldelse:

Af: Peter U. K. Jensen - 24.11.2014HJÆLPSOMHED OG GÆSTFRIHED I SKØN FORENING

En skeptisk anmelder
At en film kan fremkalde følelser er normalt ikke et kvalitetstegn i sig selv. Jeg må da også sige, at jeg var noget skeptisk, da jeg anbragte dvd’en i afspilleren. En julefilm om en kræftsyg pige! Jeg var klar til at møde alle klichéerne i en amerikansk film, som måske – måske ikke – ville have en happy ending! Men jeg blev overrasket. Filmen var faktisk rigtig god, og den ramte mig, for den rørte ved noget, som enhver forælder kan relatere til nemlig den hårde kamp for et barn, der er ramt af sygdom.

Den overvældende fortvivlelse
Vi møder hurtigt filmens omdrejningspunkt. Den lille familie, der klynger sig til håbet om, at deres lille pige, Vanessa, må blive rask på trods af en alvorlig kræftsygdom. Familien er tynget af sorg og mismod. De kæmper med at samle mod, og fortvivlelsen er overvældende. De føler sig ensomme og har svært ved at række ud efter hjælp. Et godt billede af, hvordan mange i lignende situationer har det.

Overvældende barmhjertighed
Et ældre nabopar bliver livlinjen for den lille familie. De har selv prøvet at miste og bliver på en virkelig fantastisk og selvopofrende måde familiens redningsplanke. Den kræftsyge Vanessas ønske er at blive rask, og hendes far har lovet, at når den første sne falder, vil hun blive bedre. Men der er længe til, for kalenderen siger august.

Naboen får en masse venner fra byen med på et eksperiment, og inden længe bliver der vendt op og ned på kalenderen. Halloween bliver fejret i august, der bliver lavet en kæmpe julefejring midt i november, og der skabes håb hos Vanessa, såvel som der skabes et godt sammenhold i resten af byen.

En film, der sætter fokus på svære spørgsmål
Filmen anbefales på coveret ikke til børn under 15 år. En lidt uforståelig anbefaling, da jeg tværtimod mener, at filmen vil være fantastisk at se sammen i familien. Børn stiller store spørgsmål om liv og død. Filmen forsøger at sætte ord på de svære spørgsmål i livet og kommer ikke med letkøbte svar. Filmen behandler sygdom og sorg på en fin måde og stiller sig ved siden af Job fra Det Gamle Testamente og konkluderer, at vi ikke kan få svar på, hvorfor lidelsen rammer mennesker. Jeg kan klart anbefale at se filmen sammen i familien, da den er hjertevarm, følsom og har en god humor ikke mindst i mødet med de mange bipersoner, som hver har deres ting at kæmpe med.

Lidt kikset skuespil
Hvad filmen har af plusord på indholdssiden kan den desværre ikke leve op til i skuespillernes præstationer. Her bliver det af og til lidt kikset og kluntet. Nogle gange bliver filmen klicheagtigst på billedsiden og bruger efter min mening den landlige idyl alt for meget. Fortællertempoet er langsomt, men det passer faktisk rigtig godt til den noget triste stemning, som præger familien. Den bedste skuespilpræstation leverer den lille kræftsyge pige, der er fantastisk i hovedrollen og leverer varen. Alt i alt en rigtig god film, der bør nydes i tiden op mod jul.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer