• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Nobels testamente

Svensk krimi, om journalisten Annika Bengtzon, som dog langt fra fænger trods interessant plot. En krimi skal være medrivende og spændende, men det er denne film ikke.

DramaKrimi
Produktionsår: 2012
Varighed: 90 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Peter Flinth,
Medvirkende: Malin CrepinRichard UlfsäterBjörn KjellmanLeif Andrée,
Stikord:
 Etik,
 Mord,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 08.06.2012"Nobels testamente" er baseret på en serie af romaner om den svenske journalist Annika Bengtzon. Romanerne er vældigt populære, og derfor er det klart, at der måtte komme en filmatisering. Nobels testamente er den sjette bog i romanserien, og den handler kort fortalt om, hvordan Annika er til stede ved den store Nobelfest, hvor hun overværer et mord. Hun vil gerne skrive historien i sin avis, men politiet giver hende mundkurv på. Hun fortsætter dog med at undersøge sagen selv og finder ud af, at mordet handler om, hvordan nogle firmaer forsøger at presse Nobelkomiteen, så de kan få prisen og blive internationalt anerkendte. Der er mange milliarder kroner på spil, og det er nogle villige til at begå mord for – også under en Nobelfest.

Plottet er som sådan interessant, men det synes jeg egentlig ikke, at filmen er. Der er ingen tvivl om, at instruktøren – som er dansk – gerne ville lave noget i stil med den enormt populære Millennium-trilogi (Mænd der hader kvinder, osv), men det er ikke lykkedes.

Plottet handler om, hvad der var Nobels oprindelige tanke med de forskellige priser – heraf filmens titel "Nobels testamente" – og hvordan nogle forsøger at få og bruge prisen til at fremme egne interesser og tjene penge.

Et interessant og relevant emne, men filmen er først og fremmest en "who did it"-krimi, hvor det handler om at finde den rigtige morder. Som sådan er filmen faktisk lidt uinteressant, og man sidder ikke ligefrem ude på kanten af sædet af spænding.

Der er et enkelt lille sideplot, nemlig at Annikas søn bliver mobbet i skolen, og dette sideplot er uden tvivl taget med for at give filmen en "menneskelig side", men det virker bare påklistret og ligegyldigt i en film, der først og fremmest er en krimi.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer