• DUNE: DEL 2 i biografen

  • Thomas Vinterberg laver miniserie om BRØDRENE LØVEHJERTE

  • SOUND OF FREEDOM nu på dvd og blu-ray med danske undertekster. Kan købes hos cdon.dk

  • BIRTHRIGHT OUTLAW på VOD, fx på Blockbuster.dk

  • Bedste film ved Oscar-uddelingen blev OPPENHEIMER

  • GOLDA nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • Bodilprisen 2024: BASTARDEN er bedste film på dvd og blu-ray

  • HOBBITTEN-filmene udgår fra Filmstriben.dk 31-3

Artikler - Film og folk

Nicholas Sparks-bøger på film

Nicholas Sparks er en meget populær forfatter i Amerika. Man er nu i gang med at filmatisere den ottende af hans bøger, Safe Haven.

Film og folk
Produktionsår:
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 24.07.2012



Nicholas Sparks er en meget populær forfatter i Amerika. I et videoklip svarer de mange, der i 2010 stod i kø for at få hans nye bog Safe Haven, at hans bøger er populære, fordi der er romantik i dem, men mere end det. Safe Haven er en thriller, som er ved at blive filmatiseret med Lasse Hallström som instruktør. Lasse Hallström har også instrueret Nicholas Sparks' roman Dear John.

I Safe Haven kommer en mystisk, ung kvinde til en lille by, men hun vil ikke rigtig slutte sig til fællesskabet på grund af noget i hendes fortid. Langsomt begynder hun dog at få fodfæste og får mod på at indlede et forhold til en alenefar med to små børn. Men mørke hemmeligheder bryder ind i hendes nye liv med en sådan styrke, at hun må genopdage betydningen af at give afkald og at stole på kærligheden som en sikker havn. Filmen får dansk biografpremiere 4. juli 2013.

Nicholas Sparks er født nytårsaften 1965 i Nebraska. Som 28-årig skrev han i løbet af et halvt år The Notebook. Bogen udkom i 1996 og solgte så godt, at han slog sig på at skrive. Det er blevet til mange bøger siden, der oven i købet er oversat til 45 sprog. Nicholas Sparks er en ivrig sportsudøver. Han går regelmæssigt i kirke og læser omkring 125 bøger om året. Han bor i North Carolina med sin familie.

Nicholas Sparks blev spurgt om, hvad han synes om måden, hans romaner bliver filmatiseret på: "Det er helt fint, for bogen og filmen er forskellige medier, så jeg sidder ikke og kigger efter, om der er forskelle i filmen i forhold til min roman. I "The Last Song" fx kan teenagepigen Ronnies vrede beskrives med et enkelt filmklip, ved at hun smækker med døren og ser sur ud. Det kræver meget mere at beskrive det i en roman. Derfor er et manuskript meget nemmere at have med at gøre end en roman."

Til spørgsmålet om, hvor meget troen fylder i filmene, svarer Nicholas Sparks: "Jeg er kristen, så det er på en eller anden måde med. Men jeg er ikke fordømmende. Jeg skal være den første til at sige, at jeg ikke kender Guds plan. Jeg skal blot leve efter, hvad Jesus sagde. Jesus sagde, at det største bud er et elske Gud og at elske sin næste som sig selv. Det er den gyldne regel. Det er, hvad den kinesiske filosof Confusius sagde, det er, hvad muslimer siger, hvad jøder siger, vi skal gøre mod andre. Det handler "The Last Song" meget om. Der ser man, at faren ikke bliver ophidset over sin oprørske datter. Han arbejder med et glasmaleri i kirken og læser i Bibelen, derved bliver man klar over, at det er herfra, han får sit tilgivende sind. Vi møder her den totalt tilgivende far. Man kan sige, at han døde for andres synder. Lyder det bekendt? Symboler på troen er meget indlysende, men det er skildret på en sådan måde, at du ser symbolerne, hvis du er på udkig efter dem. Hvis du ikke er, bliver du ikke stødt, for du opdager dem ikke. Jeg kunne skrive lange essays om den religiøse symbolik i "The Last Song"."

Warner Bros. har købt rettigheder til bogen The Best of Me, som udkom i november 2011, så intet tyder på, at markedet er mættet endnu. Nicholas Sparks' filmatiserede romaner er anmeldt på filmogtro.dk.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer