• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Dokumentar

Naturens uorden

Komikeren og spastikeren Jacob Nossell portrætteres i dokumentarfilm, hvor han udstiller hykleriet blandt politikere og andre med spørgsmålet: "Har jeg ret til at leve?"

DokumentarFilmstriben.dk
Produktionsår: 2015
Varighed: 95 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Christian Sønderby Jepsen,
Medvirkende: Jacob Yoon Egeskov NossellThomas CorneliussenKristian Moltke MartinyPilou Asbæk,
Stikord:
 Etik,


Anmeldelse:

Af: Rikke Thomassen - 02.02.2016VIGTIGE SPØRGSMÅL
I dokumentarfilmen "Naturens uorden" begiver Jacob Nossell sig ind i en erkendelsesrejse og forsøger at forstå sit eget liv i et moderne samfund med spørgsmålene: "Hvem er vi, hvad vil vi som samfund, og hvilket samfund er værd at leve i?" Han søger svarene i sin egen historie, i naturvidenskaben, i religion og i arbejdsmarkedet.

Jacob Nossell er 28 år, komiker, journalist og foredragsholder. Han har også en mindre hjerneskade og er spastiker.

En film med alvor og komik
I sin jagt på at forstå sin egen skæbne sætter han sig for at udfordre normalitetsbegrebet og sin egen manglende formåen. Han vil påvise, at hans liv er værd at leve.

Som en del af filmen indgår scener fra teaterforestillingen "Human Afvikling", som blev sat op på det Kongelige Teater i 2014, og hvor Jacob Nossell er skuespiller i sit eget liv.

I sine 28 år har Jacob Nossell mødt meget modstand, og det er også udgangspunktet for teaterforestillingens åbningsscene, hvor han siger: "Når folk møder mig første gang, får de en instinktiv impuls til enten at flygte fra mig eller slå mig ihjel. Så vi skal nok få en hyggelig aften."

Det viser også Jacob Nossells tilgang til at skabe samfundsdebat. Han formår at indtage scenen med komik og galgenhumor. På én gang både uhøjtideligt og alvorligt. Og knivskarpt.

En gribende dramatisk fortælling
"Naturens uorden" tager fat på store spørgsmål og i en beskrivelse kan det lyde som om, man skal kunne noget særligt for at følge med i den eller forstå den. Men sådan er det ikke. Den er meget lige til og viser også hverdagens problemer og tanker. Jacob Nossell tør udstille sig selv og sin svaghed – også de gange, hvor han bliver ufrivilligt komisk.

Med filmen stiller Jacob Nossell spørgsmålet: "Har jeg ret til at leve?", og det spørgsmål har han også stillet flere i både radio og TV, siden filmen havde premiere. I et interview til Kristelig Handicapforenings blad fortæller Jacob Nossell om de situationer:

"Alle svarer: 'Ja, selvfølgelig har du ret til at leve'. Men når jeg så bagefter spørger: 'Hvis du skulle have et barn, og du fandt ud af, at du fik sådan en som mig, hvad ville du så vælge?' Så er folk tøvende," siger Jacob Nossell, og han oplever det som hykleri fra politikere og andre.

Dokumentarfilmen formår at stille denne samfundssituation til skue og ny debat. Samtidig er det en smuk film med mange forskellige visuelle effekter og en gribende dramatisk fortælling.

Rikke Thomassen er journalist i Kristelig Handicapforening.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.6 af 6. 7 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer