• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Animation

Monsters University

Universitetsmiljø i børnehøjde. Det handler om, hvad der giver mig værdi, og det handler også om venskab bygget op på tillid og fortrolighed.

AnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2013
Varighed: 104 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Dan Scanlon,
Medvirkende: Danske stemmer:Donald AndersenPeter AudeJens Jacob Tychsen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 01.08.2013Vi befinder os før den tid, hvor Mike og Sully i "Monsters Inc." finder ud af, at de slet ikke behøver skræmme børn, for at få energi til deres verden. I "Monsters University" befinder vi os i deres barndom og ungdom, da de begge begynder på Skræmmeskolen Monsters University. De er endnu ikke venner og må gå så grueligt meget igennem, før venskabet opstår.

Det er fortællingens baggrund i Pixars nye film. Som altid er det med glæde og barnlig forventning, at man sætter sig for at se årets nye Pixar, og jeg synes bestemt ikke, at den skuffer. "Monsters University" er et godt og farverigt gensyn med nogle af de velkendte sammen med masser af nye monstre fra Pixars univers.

Der er i filmen gjort meget for at skabe et så vellignende universitetsmiljø som muligt - i børnehøjde. Der er de store bygninger, kollegieværelserne og studenterklubberne. Der er de årlige stævner, eksamen og striktrøjerne med skolens logo.

Som altid er der store temaer på spil i Pixars film. Og som altid lykkes det at præsentere temaerne så familievenligt som muligt. I "Monsters University" handler det om, hvad der giver en person sin værdi: Er det, at jeg er som de andre og/eller kan mere end de andre? Eller er det, at jeg bare er den, jeg er – og at det i sig selv er en værdi? Det handler også om venskab og om, at det vigtigste ikke er at have de "rigtige" venner – dvs. de populære – men at bygge et venskab op på tillid og fortrolighed og på, at man faktisk er glade for at være sammen.

I "Monsters Inc." var Mike og Sully kendte og dygtige. I "Monsters University" er de begge både overmodige, uheldige og direkte dumme. De finder ud af, at de har brug for hinanden: Mike har viden og dedikation. Sully har størrelsen og udseendet til at skræmme. De finder ud af, at de sammen danner de et perfekt par.

Historien i "Monsters University" er ikke lige så flydende og gribende som i "Monsters Inc.", men der er dog masser af god underholdning, spænding og et rigtig godt gensyn med monstrene fra Pixars univers.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Melina, 19-09-19 22:08:
Monsters University er en yderst underholdende film. Jeg er vild med de forskellige monstre, man møder, og også handlingen har en god opbygning. Det er en sjov måde, de har vist de forskellige monstre på skolen. Man kan tydeligt se, at de har taget udgangspunkt i stereotyper, som man kan genkende, og dermed gør det oplevelsen bedre.
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer