• BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALLOF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Action

Mission: Impossible - Rogue Nation

Moderne, veldrejet thrilleraction. Tom Cruise må med sin nedlagte gruppe arbejde undercover for at optrævle en gangstergruppe.

ActionThriller
Produktionsår: 2015
Varighed: 131 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Christopher McQuarrie,
Medvirkende: Tom CruiseRebecca FergusonJeremy RennerSimon Pegg,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 07.08.2015UNDERHOLDENDE THRILLERACTION
Jeg mindes ikke at have set en decideret dårlig film med Tom Cruise. Han er en dygtig skuespiller, der også er så heldig at have udseendet med sig, og så er han fantastisk til at skabe actionsekvenser, som er svært underholdende at være tilskuer til.

Det var et klogt valg af ham, da han i sin tid valgte at spille rollen som Ethan Hunt i nyindspilningerne af den klassiske, ikoniske "Mission: Impossible"-serie. Han er perfekt til rollen, ligesom Daniel Craig er det i rollen som James Bond.

Hver film i nyindspilningen af "M:I" er med en ny instruktør, som hver sætter deres præg på historierne og hele sceneriet. I den sidste, 4'eren Mission: Impossible - Ghost Protocol, var det tegnefilmsanimatoren Brad Bird. I 2'eren var det kineseren John Woo, som gav filmen et særligt "moderne kinesisk karate-præg".

I den nye film "Mission: Impossible - Rogue Nation", er det Christopher McQuarrie, som er mest kendt for den fremragende "The Usual Suspects". Hans speciale er thrillere, og det er da også, hvad han har gjort den femte "M:I"-film til … tilsat den sædvanlige dosis ekstrem action og forløsende humor.

4'eren sluttede med, at den særlige agentgruppe IMF var ved at blive lukket ned, og det er da også, hvad 5'eren begynder med. Men samtidig er en gangstergruppe, ved navn Syndikatet, dukket op, og de skal naturligvis bekæmpes, så Ethan Hunt og hans nu nedlagte gruppe må arbejde undercover. Samtidig får de uventet hjælp af en kvindelig dobbeltagent, suverænt spillet med masser af muskler og karisma af den svenske skuespiller Rebecca Ferguson.

5'eren udmærker sig ved, at man – endnu en gang – har fundet en god skuespiller til at spille "skurk". Han er mystisk, han sørger for at holde sig i skjul, han læsper, han er bleg. En ganske anderledes og godt valgt skurk – ligesom det var tilfældet i den seneste James Bond-film, Skyfall, hvor Javier Bardem var suveræn som psykotisk skurk.5'eren udmærker sig også ved - som nævnt - at instruktøren har thrillere som speciale, og det mærkes tydeligt.Se "Mission Impossible: Rogue Nation" for hvad den ér: Moderne, veldrejet thrilleraction. Det er ikke ligefrem de store universelle og moralske spørgsmål, man sidder tilbage med efter at have set den. Det er underholdende og spændende. Som den slags film skal være.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Tonny, 21-09-17 21:03:
God
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer