• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Fjerde film i rækken efter tv-serien af samme navn. Spændende og underholdende film, der dog er en anelse for lang.

Action
Produktionsår: 2011
Varighed: 132 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Brad Bird,
Medvirkende: Tom CruiseJeremy RennerPaula PattonSimon Pegg,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 03.02.2012Tv-serien "Mission: Impossible" blev sendt fra 1966 til 1973 og igen fra 1988 til 1990. Serien handlede om en særlig amerikansk agentenhed, IMF, som udførte hemmelige missioner ved hjælp af snilde og teknologi. Og så havde serien en nærmest ikonisk titelmelodi.

Den første biograffilm, bygget på serien, kom i 1996 med Tom Cruise i hovedrollen som agenten Ethan Hunt. Både denne og de to efterfølgende blev store successer, og hver film byggede på forskellige filmiske indgangsvinkler – især John Woo's film, nummer to i rækken, byggede på slowmotion sekvenser og ninja-agtige kampsekvenser.

Den nyeste film i rækken, med undertitlen "Ghost Protocol", er instrueret af ingen ringere end Brad Bird, som førhen udelukkende havde instrueret animationsfilm: Pixar’s "De Utrolige" og Ratatouille, samt "Drengen og jernkæmpen".

Brad Bird udmærker sig ved at være en meget dygtig historiefortæller. Der er også en udmærket historie i "Mission: Impossible - Ghost Protocol", men ingen skal være i tvivl om, at det er actionsekvenserne, der bærer filmen. Som sådan synes jeg egentlig ikke, at Brad Bird tilfører filmene noget nyt.

Noget nyt i filmen er, at IMF bliver lukket ned, efter hvad der ligner et terroristangreb mod russiske Kreml. Noget andet nyt er, at efter flere år, hvor russerne ikke længere var fjenden, så får koldkrigs-vinklen nu i denne film en "revival". Det sker i form af en atomtrussel, som tilsyneladende kommer fra russisk hold.

Derudover udmærker "Mission: Impossible - Ghost Protocol" sig ved, at den indeholder en del hints tilbage til den første film fra 1996. Her tænker jeg især på scenen, hvor en agent "svæver" hen over usikker grund, mens han skal udføre en række tekniske indgreb på en maskine.

Filmen foregår i en række store byer rundt omkring i verden: Budapest, Moskva, Dubai og Mumbai. Byerne præsenteres fra deres bedste side – som taget ud af en reklamefilm. Og der er enkelte steder tydelige "product placements", især Apple's kendte produkter.

Filmen er elementært spændende, dog synes jeg, at den sine steder er noget langtrukken: Den varer to timer og et kvarter. Desuden synes jeg, at filmen mangler noget mere ægte "Brad Bird": Den mangler noget mere historiefortælling, den mangler at være mere thriller end actionfilm. Så havde den fået to stjerner mere.

Ethan Hunt er uden tvivl det amerikanske svar på den britiske James Bond. Som sådan fungerer filmen – og de tre andre – rigtig udmærket. Og i modsætning til James Bond-filmene er det med "Mission Impossible - Ghost Protocol" muligt at give en god "moralsk rating" til filmen: Ethan Hunt er gift, han jagter ikke damer, og filmen er herligt fri for sex. I stedet er der bare masser af action og dødsforagtende stunts.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer