• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

Miss Viborg

En førtidspensionist og tidligere skønhedsdronning og en rodløs og grænsesøgende teenager forsøger at snyde hinanden, men ender mod alle forventninger at danne et umage venskab.

DramaKomedieFilmstriben.dkTEMA Danske film
Produktionsår: 2022
Varighed: 99 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Marianne Blicher,
Medvirkende: Ragnhild KaasgaardIsabella Møller HansenKristian Halken,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 06.05.2023EN STILLE OG RØRENDE FORTÆLLING 

Filmen beskriver et stille liv i en jysk provinsby – og alt er vel som det plejer at være, særligt i et boligkvarter med alment byggeri med lange boligblokke, opgange og førtidspensionister. Jo, filmen opfylder alle vores fordomme om, hvordan et sådant boligområde er!

Solvej, der er førtidspensionist og tidligere skønhedsdronning, lever et isoleret liv med vante rutiner og gamle knuste drømme. På sin el-knallert kører hun rundt med hunden, Poul Reichardt, og sælger sine receptpligtige piller i lokalområdet. Naboens datter, 17-årige Kate, er rodløs og grænsesøgende og bryder ind i nabolejligheden; men hun overraskes af Solvej. Da de forsøger at snyde hinanden, opstår der et uventet venskab. Måske kan de begge få mere ud af livet, hvis de bare tør?

Kate drømmer om at finde sin far – og tager afsted, mens Solvej får fat i en gammel bekendt med lastbil, og så går den vilde jagt ned gennem Europa. Solvej har også nogle ønsker og drømme og har i lang tid sparet penge sammen for at kunne tage til solkysten i Spanien, men kommer hun afsted?

Et varmt hverdagsdrama
Filmen er et dansk feel good-drama af Marianne Blicher om tre menneskeskæbner med Ragnhild Kaasgaard, Isabella Møller Hansen og Kristian Halken i overbevisende rollepræstationer.

Filmen, der er instruktørens spillefilmsdebut, er inspireret af hendes egen opvækst i Viborg. Stærke og vedkommende dramaer fra provins-Danmark er blevet et hit i danske biografer. Hvor kragerne vender og Onkel er gode eksempler på trenden, men nu følger "Miss Viborg" meget overbevisende trop med et humoristisk og underfundigt hverdagsdrama, som man bliver glad i låget over at se.

Filmen har fået international hæder på Santa Barbara Film Festival, hvor den modtog prisen for Bedste Nordiske Film.

"Miss Viborg" viser, at der altid gemmer sig en god historie, når man møder helt almindelige mennesker og får lov at se ind bag facaden – det har alle journalister og mange biografgængere erfaret på den gode måde.

Anmelderne var meget uenige om, hvor god filmen er. Flere synes, at filmen ville være bedre som kortfilm. Jeg tror, at instruktøren har villet noget helt specielt med denne charmerende, langsomme og lidt stille fortælling, som samtidig rummer store dybder, hvor det viser sig, at en bestemt hændelse i Solvejs liv, kommer til at præge hende hele livet.

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer