• FURY TV3 | 24-08-22 | kl. 22.00

  • SKOLEN VED VERDENS ENDE nu på dvd

  • DU SOM ER I HIMLEN nu på filmstriben.dk udover dvd

  • FARVEL HR. HAFFMANN i biografen

  • OPERATION MINCEMEAT nu på VOD

  • CHILDREN OF MEN nu på Cmore udover Viaplay

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Minari

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFilmstriben.dkTEMA Kristne film
Produktionsår: 2020
Varighed: 115 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Lee Isaac Chung,
Medvirkende: Steven YeunYeri HanAlan S. KimYuh-Jung Youn,
Stikord:
 Håb,


Anmeldelse:

Af: Christoffer Winther West - 17.05.2021HVORNÅR ER MAN HJEMME? 

I filmen "Minari" møder vi en koreansk familie, der i 1980'erne flytter til Arkansas fra Californien for at starte en gård, og mens gården og livet på landet er den helt store drøm for familiens far, Jacob (Steven Yeun), så er det på ingen måde en ønskesituation for resten af familien. Konen Monica (Yeri Han) er ikke imponeret. Hun har forladt sine venner og den økonomiske tryghed - og nu har de tilmed fået en time til det nærmeste hospital. Hvilket ikke er uden betydning, da deres yngste barn, sønnen David (Alan S. Kim) har dårligt hjerte. Som plaster på såret flytter Monicas mor (Yuh-Jung Youn) ud på gården til dem, og på en underlig måde er hun med til at bygge bro og skabe vækst i et fysisk og metaforisk goldt landskab.


Kirken, troen og fællesskabet
"Minari" behandler mange kristne temaer, men er ikke en forkyndende film. Den fortæller ikke en troshistorie, men fordi den løst tager udgangspunkt i instruktørens barndom, skildrer den også den tydeligt kristne kone, Monica, og hendes mands småskøre kristne hjælper, Paul (Will Patton). Ligeledes er den fyldt med kristen symbolik, men også med referencer til gammel folkeovertro og moderne ateisme. Fælles for det hele er, at historien skildres med dyb respekt og kærlighed til kirken, som man måske skal have oplevet for helt at kunne værdsætte det. De andre kristne i familiens lokale kirke er tåkrummende racistiske, men fordi de også er omsorgsfulde og akavede, så ender de alligevel med at vise deres værd. Pointen er ikke, at religionen fremstilles som noget flot, tværtimod er pointen, at kirken og dens sognebørn får lov til at fremstå som mennesker.

En fortjent Golden Globe-vinder
"Minari" fik 6 Oscarnomineringer, 1 Golden Globe-nominering for bedste internationale film og 6 BAFTA-nomineringer, og efter at have set den, kan man næsten være overrasket over, at den ikke vandt mere end en enkelt af hver. Filmen er utroligt flot lavet, og den holder på alle tænkelige måder. Den har en god og hjerteskærende historie, et manuskript, der får det bedste frem i skuespillerne, og så er den vanvittigt flot filmet. Den visuelle side er ikke larmende, men på sin egen stille måde er den både flot og mættet af symbolik. Der er tænkt over alle detaljer, og skuespillerne leverer, hvad der sagtens kan gå hen og blive deres livs præstation. Det er solidt håndværk fra ende til anden.

Årets film?
Hvis du skal se én film i år, så kunne "Minari" være et godt bud. Det er ikke sikkert, at du synes, det er den bedste film nogensinde, og det kan helt sikkert være vanskeligt at identificere sig med personerne og det, de gennemgår. Det ændrer dog ikke på, at filmen har en exceptionel høj kvalitet og fortæller en gennemgribende god og menneskelig fortælling.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer