• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Message in a Bottle/Brevet i flasken

Reporteren Theresa finder en flaskepost med et kærlighedsbrev. Det lykkes hende at finde manden, der skrev det - en mand, der hænger fast i sorg.

DramaRomance
Produktionsår: 1999
Varighed: 126 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: John Savage,
Roman/manuskript: Nicholas Sparks,
Medvirkende: Kevin KostnerRobin WrightPaul NewmanJohn Savage,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 02.12.2011EN TID TIL AT SØRGE
"Brevet i flasken" er en af de efterhånden mange film, der bygger på en roman af Nikolas Sparks. Igen er det den svære kærlighed, der er det gennemgående tema.

Reporteren Theresa (Robin Wright Penn) har afleveret sin søn til eksmanden og hans nye kone. På en rask løbetur på stranden finder hun en flaske, der indeholder et kærlighedsbrev. Det lykkes hende at finde frem til manden, der har skrevet brevet. Det viser sig at være enkemanden Garret (Kevin Costner), der for to år siden mistede sin kone. Han bor sammen med sin vrisne far (Paul Newman), og de kommer ikke alt for godt ud af det med hinanden. Værre er det med forholdet til svigerfamilien. De beskylder Garret for at være tyv.

Hurtigt bliver Theresa og Garret forelskede i hinanden. Garret er meget genert og har svært ved at udtrykke sig med ord. Det kommer der mange sjove replikker ud af. De går godt i spænd sammen, men har hver deres hemmeligheder, som gør, at det svært at opbygge et tillidsforhold. Et sidetema er forholdet mellem Garret og hans far. Faren blander sig for meget, men gør det af kærlighed til sin søn. Det er med at finde balancen mellem at interessere sig for sine voksne børn og samtidig give slip på dem.

Mennesker, der sørger over tabet af en elsket, skal have lov til at bruge den tid, det tager at sørge. Vi skal ikke jokke i deres minder. På den anden side skal nogle måske have et skub for at komme videre. Kevin Costner er overbevisende i sin rolle som den sørgende ægtemand, der mangler initiativ - bortset fra, når svigerfamilien beskylder ham for at være tyv. Og Robin Wright Penn og Kevin Costner spiller rigtig godt sammen.

Det er en sober film uden lette løsninger. Trods det tunge emne om sorgbearbejdning bliver den underholdende på grund af de rappe replikker. En film i et roligt tempo med mange flotte naturscener og smuk musik.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer