• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Marriage Story

I den Oscarnominerede Netflix-film har Nicole og Charlie været gift i ti år og elsker hinanden. Hvordan kunne det alligevel gå så galt, at det endte i skilsmisse?

Biografi/baseret på virkelig historieDramaRomance
Produktionsår: 2019
Varighed: 137 min.
Censur: 13 år
Instruktør: Noah Baumbach,
Medvirkende: Adam DriverScarlett JohanssonLaura Dern,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 31.01.2020EN TRAGISK KÆRLIGHEDSHISTORIE

Vi lærer to kreative og spændende mennesker at kende. Nicole (Scarlett Johansson) er skuespiller og Charlie (Adam Driver) er teaterinstruktør. De har været gift i ti år. De har en søn på otte, og de arbejder sammen på teatret. De to elsker hinanden, og de har meget at give. Gennem ægteskabet er de vokset sammen, så de på mange måder er afhængige af hinanden og supplerer hinanden.

Åbningsscenen viser de to hos en ægteskabsrådgiver. Han har sat dem til at skrive en liste over den andens gode sider. Som han siger: "Efter skilsmissen skal I kunne huske tilbage på det gode, I gav hinanden." Og de har begge meget godt at sige - eller rettere at skrive, for da det kommer til stykket, vil Nicole ikke læse sin liste højt.

Det går helt galt
"Marriage Story" fokuserer på de voksne. Først og fremmest Nicole og Charlie, men også deres familie og venner. Og så deres advokater. Egentlig havde de besluttet, at de selv ville finde ud af det. De har ikke ret meget jordisk gods at dele, men så er der sønnen. Hvordan deler man ham, når far bor i New York og mor bor i Los Angeles? Advokaterne føjer en meget beskidt side til begivenhederne, og det gør de effektivt. Nicole og Charlie har et ærligt ønske om at holde fast i respekten og de positive sider, mens advokaterne fokuserer på deres egne ambitioner og indtjening, og så bliver de mindste ting pustet op til voldsomme skandaler.

Undervejs bliver en tanke mere og mere påtrængende: "Det er da så ærgerligt, at de to dejlige mennesker ikke kan finde ud af det sammen." Man ser efter muligheder for, at de får deres uoverensstemmelser skrinlagt, for egentlig skal der vist ikke så meget til. Hvis bare de kunne kommunikere bedre. Hvis bare han kunne høre hendes frustrationer. Hvis bare hun kunne bære over med, at han ikke altid ser hende, men tager hende for givet. Måske har instruktøren Noah Baumbach ønsket at sige netop det: "Pas på det, I har. Selv det mest harmoniske ægteskab er truet, hvis ikke kommunikationen lykkes." Eller måske er hans budskab: "Et ægteskab kan gå så skævt, at skilsmissen ikke er til at undgå, selvom de to elsker hinanden og på mange måder har brug for hinanden." Baumbach blev selv skilt i 2013.

En fremragende film
"Marriage Story" har høstet fem eller seks stjerner hos mange anmeldere. Årets Oscar er ikke delt ud i skrivende stund, men filmen har høstet nomineringer i følgende grupper: bedste film, bedste kvindelige hovedrolle, bedste mandlige hovedrolle, bedste kvindelige birolle, bedste originalmanuskript.

Man er fanget fra først til sidst. Forløbet er fornemt komponeret. Dialogen er fremragende. Alle roller er besat af skuespillere, der tegner personerne perfekt. De klarer både de stærke følelser og timingen i de humoristiske indslag. Filmen er en tragedie i den forstand, at det handler om noget tragisk, men der er så mange opløftende scener, at filmen ikke er mørk og tung. Forhåbentlig vil mange sidde tilbage med en beslutning om, at sådan vil de ikke, at deres ægteskab skal ende. Og måske vil de også have en ide om, hvad der kan gøres, for at undgå det. Men det er ikke en film, der har løsningerne.

Kan ses på Netflix.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.2 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer