• FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Dokumentar

Magnus

Nordmanden Magnus Carlsen var allerede som barn dygtig til skak. Han satte sig et mål: at blive verdensmester - og blev det.

DokumentarFilmstriben.dk
Produktionsår: 2016
Varighed: 78 min.
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Benjamin Ree,
Medvirkende: Magnus CarlsenGarry Kasparov,
Stikord:
 Geni,
 Skak,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 05.12.2016VERDENSMESTER I SKAK

Den 26-årige nordmand Magnus Carlsen har netop vundet verdensmesterskabet i skak 2016 ved at vinde over russeren Sergej Karjakin. En dokumentar fortæller om Magnus' vej til toppen.

Som barn var Magnus ikke så social. Forældrene fornemmede hurtigt, at Magnus var anderledes. Han kunne som 5-6-årig sidde i timevis at bygge svære Lego-modeller. Bagefter sad han og repeterede processen i tankerne. Hans far tænkte, at han måske kunne blive god til skak, når han var så tålmodig og god til at koncentrere sig. Magnus bruger sin intuition, når han spiller skak, og han vandt partier ved flere skoledueller. Hurtigt var han bedst i Norge og erobrede verden bid for bid. Magnus bestemte, at han ville blive verdensmester. Han oplever op- og nedture, men giver aldrig op. Filmen begynder - og slutter med verdensmesterskabet 2013, hvor det er verdensmesteren gennem flere år, inderen Anand, han udfordrer - og vinder over.

Opbakning hjemmefra
Familien bakker ham fuldstændig op og rejser sammen med ham, så han har nogen at snakke med og mulighed for at koble lidt af sammen med. Det er meget ensomt at være skakspiller på højt niveau. Hjernen arbejder hele tiden med nye træk-muligheder, og der er ikke nogen at dele tankerne med.

Det er fascinerende, at Magnus kan holde styr på så megen strategi og gennemskue potentielle træk fra modstanderen. Filmen har et eksempel, hvor han med bind for øjnene kan spille med flere på én gang. Magnus stiller store krav til sig selv, men erkender, at han aldrig bliver perfekt. Jeg vil altid lave fejl, siger han, og han gider ikke bruge energi på at ærgre sig over nogle forkerte træk.

Der er nogle filmklip fra familiens arkiv og mange klip fra forskellige turneringer og tv-nyheder. Der er kun få interviews med nogen ud over familien. Vi kommer ikke til at kende Magnus uden for skakmiljøet. Så det vil være en fordel at være lidt skakinteresseret, hvis filmen skal fange.

Kan ses på blockbuster.dk.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer