• Film med stikordet OLYMPIADE fx VILJEN TIL SEJR

  • ARGYLLE på VOD på Apple TV+ eller køb på fx Blockbuster.dk

  • CIVIL WAR nu på dvd og blu-ray

  • I WANNA DANCE WITH SOMEBODY nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • A QUIET PLACE 2 på dvd og blu-ray

  • UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Lykkeland sæson 2 (serie)

Prisvindende norsk TV-serie om olieeventyrets radikale ændring af det norske samfund. I serien møder vi også dybe samtaler om livsværdier og troen på Gud.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Serier
Produktionsår: 2022
Varighed: 369 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Petter Næss,
Medvirkende: Anne Regine EllingsæterBart EdwardsMalene WadelMads Sjøgård Pettersen,
Stikord:
 Valg,
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Margunn Serigstad Dahle - 26.04.2022KONTRASTFYLDT OG KREATIVT 

Serien Lykkeland fik stor opmærksomhed i efteråret 2018, da den gennem otte episoder gav en intens skildring af den dramatiske begyndelse på olieeventyret i Stavanger i årene 1969 til 1972. Anden sæson af den prisvindende serie har olieudslippet på Bravo-platformen i 1977 og den fatale Alexander Kielland-ulykke i 1980 som ramme.

"Lykkeland" er en engagerende skildring af et stykke norsk samfundshistorie med vidtrækkende konsekvenser. Oliefundene blev startskuddet for velstanden, vi nu tager som en selvfølge. Samtidig forstærkede olieeventyret den brydningstid, samfundet var inde i, også i forhold til holdninger og værdier.

Hovedpersonernes livsrejser illustrerer på en kreativ måde, hvordan samfundsudviklingen både giver store muligheder og fører til krævende prioriteringer og valg både privat og erhvervsmæssigt. Ikke mindst viser dette sig hos den talentfulde økonom Anna, som tager springet fra gården i Dirdal til oliedirektoratet i Stavanger.

Dybe samtaler om værdier og gudstro
"Lykkeland" spejler et samfund med voksende mangfoldighed, både socialt, kulturelt og religiøst. Tidstypiske ændringer og spændinger i kristne miljøer står centralt, men disse skildres mere karikeret end nødvendigt. Serien giver også flere glimt af velstandsudviklingens skyggeside, så som Klondyke-stemningen på Ekofisk-feltet og fusk med timelisterne for at få tilstrækkeligt mandskab i arbejde.

Et interessant greb er kontrasten mellem olievirksomhedens ensidige fokus på profit og højt produktionstempo og pinsepræstens ensidige forkyndelse om, at ulykkerne i Nordsøen er Guds straf over grådigheden. Samtidig møder vi dybe samtaler om blandt andet værdier, gudstro, dåb og bøn.

"Lykkeland" er både underholdende og udfordrende, med meget at reflektere over og samtale om.

Kilde: snakkomtro.com (Damaris.no)

Kan ses på DRTV indtil 31/12 2025.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer