2023 replica rolex online sale.

  • Over 500 af filmogtro.dk's anmeldte film kan ses på FILMSTRIBEN.DK fx SMUKKE SIND

  • RAIN MAN på dvd og blu.-ray

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • Oscarvinder i 1970-erne: GØGEREDEN på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Action

Lightyear

Baggrundshistorien om legetøjet Buzz Lightyear fortælles i en film, der præges af woke-ideologi om blandt andet mange kønsidentiteter.

ActionAdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2022
Varighed: 100 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Angus MacLane,
Medvirkende: Danske stemmer:Lars ThiesgaardFinn StorgaardJesper Hagelskær Paasch,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 17.06.2022WOKE LIGHTYEAR 

Jeg kan ikke anmelde denne film uden at fortælle, at jeg er meget stor fan af Toy Story-filmene. Cowboydukken Woody har fulgt mig alle årene, og jeg bruger den næsten hver gang, jeg har dåb, til at fortælle om at være i pagt med Gud, og astronautdukken Buzz Lightyear står på reolen og holder min mobiltelefon. Og - ikke at forglemme: Efter den første Toy Story-film blev der udgivet en tegnefilm udelukkende om Buzz Lightyear, og dén har jeg og mine drenge set utallige gange og kan stadig huske alle replikker. Det er altså som fan, jeg anmelder og har set "Lightyear."

Woke Disney/Pixar
Det næste, der skal siges, er, at Disney og Pixar er blevet woke! Disney ejer Pixar, og Disney har allerede i de seneste film, fx de nyeste udgaver af Skønheden og udyret, "Lady og Vagabonden" og senest streamingserien "Obi-Wan", vist, at de ønsker at være med på "beatet", når det gælder påstanden om de mange kønsidentiteter, homoseksualitet, og at flest mulige skuespillere skal være sorte/afroamerikanere eller i hvert fald have en alternativ seksualitet.

Det er dér, Disney og Pixar befinder sig nu, og det mærkedes i Toy Story-film nummer 3, hvor der optrådte lesbiske mødre, og det viser sig nu også i "Lightyear", hvor Buzz Lightyear's nære ven og kollega er lesbisk, og der gøres et markant stort nummer ud af at vise, at det er helt normalt.

Jeg havde det sådan, at det faktisk ødelagde store dele af filmen for mig. Det var tydeligt, at Disney/Pixar gjorde meget ud af at disse scener skulle være fremtrædende og forkynde et klart budskab, desværre.

Fremragende animation
For det tredje må jeg bare sige, at Pixar endnu en gang har skabt en film med fremragende animation. Der er ingen, der som Pixar formår at skabe og udvikle animations- og tegneformer, som viser, hvad der nu er muligt. "Lightyear" er fremragende animeret og teksturerne på alting, fra hud til tøj og til overflader på rumskibe og trykknapper, står frem, som om man kunne række hånden frem og røre ved det.

Klassisk historiefortælling
Og så vil jeg for det fjerde fremhæve, at ideen bag filmen faktisk er genial. I de fire Toy Story-film er Buzz Lightyear et legetøj. I "Lightyear" forestiller man sig, at dette legetøj bygger på actionhelten fra en biograffilm, ganske ligesom os, der er fans af Star Wars-filmene, har dukker med Darth Vader og Luke Skywalker stående. Det er godt fundet på, at fortælle om den astronaut, der endte med at give navn og krop til et legetøj.

Pixar er utroligt dygtige til at fortælle historier, som har flere lag, og hvor temaer, der bruges i begyndelsen af filmen, tages op igen senere i handlingen - ganske som et musikstykke, der væver variationer af temaer ind forskellige steder. "Lightyear" er mere klassisk historiefortælling, forstået på dén måde, at det er mere lige ud ad landevejen-action, dog blandet med klassiske citater, som vi kender dem fra Toy Story-filmene og førnævnte tegnefilm om Buzz Lightyear. Som sådan er "Lightyear" ikke blandt Pixars største og bedste film, men for os, der er fans, er det herligt tidsfordriv.

Det skal derfor også være det sidste, jeg vil nævne her: "Lightyear" er egentlig ikke en film for børn og heller ikke en film for nye fans af fx den seneste Toy Story 4. Det er en film for voksne, som har fulgt Toy Story-filmene og -universet  igennem nu mere end 25 år.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer