• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Action

Kung Fu Panda

Pandaen Po har en drøm om at gøre karriere inden for kung fu, så han går i skarp træning.

ActionAnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2008
Varighed: 88 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: John StevensonMark Osborne,
Medvirkende: Danske stemmer:Rune KlanMille DinesenJens Jørn Spottag,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 12.05.2009Avisanmeldere gav tegnefilmen mange stjerner og havde store overskrifter som "Smukt animeret og tilpas sjov til at blive et hit blandt børn", "Farverige pandaløjer", "Charmerende kung fu-panda rammer lige i lattermusklerne".

Den meget "bamsede" panda, Po, drømmer om en kung fu-karriere, men vækkes brat af sin far, der har brug for ham i sin nudel-butik et eller andet sted i Kina. Po's drømme bliver til virkelighed, da skæbnen udvælger ham til at opfylde en gammel profeti, og han bliver optaget i kung fu’ens verden, hvor han træner sammen med sine idoler – de legendariske kampsportskrigere Tiger, Trane, Knæler, Hugorm og Abe under ledelse af deres læremester Mester Shifu. Men før de ved af det, er den hævnfulde og forræderiske sneleopard Tai-Lung på vej mod dem, og det er nu op til Po at forsvare alle mod truslen. Kan han gøre sine drømme om at blive kung fu-mester til virkelighed? Po lægger sit hjerte – og sit korpus – i opgaven, og den usædvanlige helt finder til sidst ud af, at hans største svaghed er hans største styrke.

Helterollen er her en meget "rund" hovedperson, og det kunne der komme mange uheldige bemærkninger ud af, men udover nogle få generelle bemærkninger, bliver Po sådan set ikke dømt ude, selvom hans form måske ikke er den bedste til at være kung fu-mester – og når han bliver nervøs spiser han meget. Men selv dét bliver vendt til en fordel under træningen. Der er selvfølgelig mange slåskampe men mange gange reagerer "ofret" på en skæg måde, hvilket får intensiteten til at falde, men det kan også give børn et indtryk af, at det er ufarligt at uddele eller modtage vold.

Der er buddhistisk og spirituelt indhold i filmen, men ikke udpræget. En kung fu-master "opløses", da han mener hans tid er kommet. Der er også en krukke med ånder, som taler til Po, og som sukker, da krukken falder på gulvet.

Historien er helt efter bogen og nok lidt kendt. En uheldig og almindelig fyr opdager, at han er god nok, og endda en helt, hvis han bare tror på sig selv. Den fødte taber tæver en bølle. Rivaler lærer at være venner. Men heldigvis leveres budskaberne hurtigt, og filmen er fantastisk flot tegnet.

Der er nogle gode temaer at tage op. Igen og igen siges det, at vi ikke selv har kontrol over vores fremtid, og at det, der ser tilfældigt ud, ikke er så tilfældigt. Filmen fortæller også, at vi kan tro, at vi har kontrol, selv om vi ikke har det. F.eks. kan vi plante en ferskenkerne, men vi kan ikke få den til at gro, og vi kan slet ikke forvente, at der kommer æbler eller pærer på træet. Kontrollen med træet er begrænset, og sådan er det med livet – og Po’s fremtid. Han er ikke valgt tilfældigt, selvom han selv og træneren synes det.

Master Oogway fortæller Master Shifu, at han skal tro og slippe sit forsøg på at have kontrol – selv når han ikke kan se, hvordan fremtiden vil blive.  Sådan skal vi også huske, at Gud er almægtig og har magten i vore liv.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer