• TEMA familiefilm fra 11 år fx den kristne FAMILY CAMP

  • INDERST INDE 2 i biografen

  • ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen - den 4. mest sete danske film i 2024

Alle anmeldelser - Action

Knight and Day

Tom Cruise forsøger at genopfinde sig selv som actionagent i middelmådig film.

ActionKomedie
Produktionsår: 2010
Varighed: 110 min.
Censur: 11 år
Instruktør: James Mangold,
Medvirkende: Tom CruiseCameron DiazPeter Sarsgaard,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 30.07.2010Mange amerikanske skuespillere er ikoner for en bestemt type film eller genre. Tom Cruise var i rigtig mange år indbegrebet af charmetrold og actionhelt i filmserien "Mission Impossible", i den klassiske "Top Gun" og i Minority Report.

De seneste par år har der været lidt stille omkring Tom Cruise – dog ikke på den private front – og med filmen "Knight and Day" fornemmes det, at han forsøger at genopfinde sig selv eller at genetablere sin ikongrafiske status som charmetrold og actionhelt.

Så enkelt tror jeg egentlig, at filmen "Knight and Day" kan beskrives uden at komme nærmere ind på selve handlingen. For hvad handlingen angår, er det simpelthen "bare" en romantisk actionkomedie, som bestemt er sjov og charmerende sine steder, men som på ingen måde genopfinder selve genren eller bibringer den noget nyt.

Tom Cruise spiller CIA-agent. En ung opfinder har opfundet et fantastisk batteri, som kan indeholde næsten uanede mængder energi. Sådan en opfindelse er interessant for mange, og Tom Cruise skal som CIA-agent beskytte den unge mand. Eller skal han nu også det? Det er et af filmens små forsøg på at overraske: Er Tom Cruise virkelig den gode agent, der beskytter en person, eller er han forræderen, som tværtimod forsøger at stjæle den unge mands opfindelse?

Det spørgsmål stilles allerede i begyndelsen af filmen, hvor Cruise i en lufthavn møder June Havens, spillet sjovt og finurligt - ja, næsten som hun gjorde det i "Charlie's Angels" - af Cameron Diaz. Hun kommer bogstavelig talt på slæb hos Cruise, og så går den vilde skattejagt ellers, i et fly uden kaptajn, på en motorcykel igennem spanske gader fyldt med tyrefægtere (og tyre), på en speedbåd osv.

Alt sammen tilsat musik bestående primært af harmonika, som er med til at give de mange actionscener et humoristisk snit.

Alt i alt en ret "typisk" romantisk actionkomedie, som dog på ingen måde overgår sommerens absolut største actionkomedie – indtil videre – nemlig The A-Team.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer