• FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Thriller

Klienten

The Client

Den 11-årige Mark ser en mand begå selvmord, men er bange for at fortælle hele sandheden. Både politi, advokater, medier og mafia vil gerne have fat i ham, for måske ved han, hvor et savnet lig er gemt.

Thriller
Produktionsår: 1994
Varighed: 115 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Joel Schumacher,
Roman/manuskript: John Grisham,
Medvirkende: Susan SarandonTommy Lee JonesMary-Louise ParkerAnthony Ed-wards,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 10.09.2013SANDHEDEN SKAL GØRE FRI
I dette retssalsdrama efter roman af John Grisham er klienten en dreng med ben i næsen. Han har set en mand begå selvmord. Politiet, FBI og medierne vil gerne have fat i ham. Mest energisk er mafiaen, der har skjult et lig, som selvmorderen måske har fortalt drengen om.

Den 11-årige Mark er alene hjemme med sin lillebror. De to tager ud i skoven for at ryge cigaretter. Pludselig kommer en bil. Fra skovbunden ser de, at bilens fører vil begå selvmord ved kulilteforgiftning. Mark kravler hen til bilen for at tage slangen ud af udstødningen, men opdages af manden. Vi ved nu, at Mark har snakket med manden og har fået oplysninger om et lig, der vil afsløre mafiaen.

Mark fortæller sin mor, at han har fundet en død mand i skoven, men påstår hårdnakket, at han ikke ved mere om manden. Nogle beviser tyder dog på, at han ikke taler sandt. Mark er klar over, at han nok skal have fat i en advokat, der kan forsvare ham mod politi og FBI. Han hyrer advokaten Reggie (Susan Sarandon), som dog heller ikke kan få ham til at fortælle alt, hvad han ved. Mark er bange for følgerne af at sige sandheden - både for sig selv og for familien. Det viser sig at være et klogt træk at få sig en advokat. Hverken politi eller FBI med Roy (Tommy Lee Jones) i spidsen, spiller helt efter reglerne.

Barry "The Blade" fra mafiaen har gemt liget. Han har også på fornemmelsen, at Mark ved, hvor det ligger, så mafiaen prøver at få fat i Mark. Det kommer der flere nervepirrende scener ud af, men humoristiske indfald gør, at man indimellem kan slappe lidt af.

Det er en film om kampen mellem godt og ondt, sandhed og løgn, men det er ikke sådan, at alt er sort-hvidt. Og som sædvanlig får den kristne forfatter John Grisham også sat fokus på den ubehagelige måde, samfundet behandler de fattige på. Joel Schumacher instruerede "Klienten" så godt, at John Grisham senere bad ham instruere sin roman A Time to Kill.

Det, der står stærkt i erindringen efter filmens slutning, er graffititeksten på fængselsvæggen: "Sandheden skal gøre jer frie," Joh 8,32 - og en aftale om at mødes ved korset (uden for et sygehus).Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer