• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Action

Kingsman: The Secret Service

Tegneserievold i en grotesk voldelig udgave til et ungt publikum, med parodier på tidernes mest kendte agentfilm - men den groteske vold bliver bare for meget.

ActionAdventureKomedie
Produktionsår: 2015
Varighed: 129 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Matthew Vaughn,
Medvirkende: Colin FirthTaron EgertonSamuel L. JacksonMark Strong,
Stikord:
 Vold,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 09.03.2015KOMIK OG TEGNESERIEVOLD
En film som "Kingsman: The Secret Service" er et eksempel på en moderne komedie, hvor voldscener og mængden af blod er så grotesk overdrevet, at man gribes i at grine højt.

Det er tegneserievold i filmudgave, og der er i filmen to scener, som er så groteske, at man nærmest er rystet bagefter: Der er en scene, hvor 100 kirkegængere bliver dræbt under voldsomme forhold, tilsat rockmusik. Og en anden scene, hvor en lang række rige og prominente personers hoveder sprænges i luften, i et virvar af farver – og tilsat bragende orkestermusik.

Det er ikke første gang, instruktøren har lavet en sådan film bygget over det, jeg kalder tegneserievold: Han instruerede også de to "Kick-Ass" film, som er bygget over samme tema.

"Kingsman Secret Service" er derudover en ganske sjov, men også til tider langtrukken komedie, hvor man parodierer en række typisk britiske (og enkelte amerikanske) agentfilm: Her parodieres fx James Bond, Jason Bourne og "24 timers" Jack Bauer. Bemærk, at alle de tre nævnte agentnavne har forbogstaverne J.B.

Det er den britiske "stiff upperlip" og gentleman-agenten, der parodieres i "Kingsman: The Secret Service", og jeg vil sige, at man har lykkedes fint med at lave en film til et ungt publikum. Sine steder minder den lidt om de gamle "Austin Powers"-agentkomedier.

Filmen slutter - ligesom de "gamle" James Bond-film-  med, at agenten kommer i lag med en smuk kvinde – men naturligvis gøres det i denne parodi til noget grotesk. Jeg skal ikke afsløre hvordan, men simpelthen konstatere, at dette er en film, man skal være klar over, hvad indeholder, og om man kan acceptere, at den netop er så overdrevet, som den er.

Der er meget, meget langt fra "Kingsman: The Secret Service" og så til den mere realistiske og meget underspillede Dame, konge, es, spion, hvor Colin Firth også medvirker.

Personligt må jeg sige, at jeg brød mig ikke om det niveau, som denne film er skruet op på. Jeg er klar over, at det er den vej, det går, når det gælder voldsscener inden for denne genre (filmatiseret tegneserievold), men for mig blev det for meget.

Eftersom jeg godt kan lide action og især actionkomedier, så er jeg med på, at volden og blodmængden i sådanne film altid er overdrevet. Det hører med til genrens præmisser, ligesom det hører med til gysergenren, at man har en forventning om at blive skræmt. Men "Kingsman: The Secret Service" (og "Kick-Ass" og "Kill Bill", m.fl.) er eksempler på, hvor det nu bærer henad. Og i min optik er det for meget.

Hvorfor? Jeg mærkede hurtigt, hvordan mit smil og mine grin forstummede, efterhånden som voldsparodierne voksede i størrelse, og det er et godt tegn på, at noget er gået for vidt – eftersom det netop er filmens ønske, at man skal få sig et godt grin, mens bunken af lig vokser.

Grundlæggende er der faktisk et udmærket tema i filmen, nemlig at opmuntre en, hvis "flamme" er ved at dø, til at vække flammen til live igen og bruge livet til noget godt og stort – men temaet lider en hurtig død sammen med de mange lig, der bare vokser og vokser i antal.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer