• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

Kikujiro

Sammen med en voksen ven, tager den japanske dreng, Masao, ud i verden for at finde sin mor.

DramaKomedie
Produktionsår: 2006
Varighed: 117 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Takeshi Kitano,
Medvirkende: Takeshi KitanoYusuke Sekiguchi,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anders Kronborg - 06.01.2009Asiatiske film har i det seneste årti vundet indpas på de europæiske filmlærreder. Film som "Tiger på spring, drage i skjul" og "Hero" har vundet mange priser for deres originalitet.

"Kikujiro" er i modsætning til mange andre populære asiatiske film ikke en action film, men drama.

Historien handler om en lille skoledreng (Masao), der har fået sommerferie; men han ved ikke, hvad han skal lave. Det ender med, at han tager ud i verden for at finde sin mor, som er rejst væk for at tjene penge.  Masao rejser med en midaldrende ven (Kikujiro). Handlingen i filmen foregår på deres lille rejse ud i verden. De møder en del mærkelige mennesker og har mange underlige oplevelser sammen.

Filmen er meget præget af japansk kultur, normer og humor. De fleste europæiske seere, tror jeg, vil undre sig meget over den langtrukne og til tider kedelige interaktion mellem filmens personer. Jeg kommer til at tænke på en gammel storfilm som The mission, hvor dialogen var meget sparsom, og hvor underlægningsmusikken spillede den egentlige rolle i store dele af filmen. Humoren i filmen er bestemt ikke vestlig. Det kunne være spændende at se filmen sammen med en flok asiatere for at se, om de synes, at filmen er sjov.

Filmen har en ret skæv vinkel på seksualitet og det, at der er ved at blive begået overgreb på Masao. En oplevelse som giver ham mareridt; men en oplevelse som bare bliver behandlet med kommentaren: "Du ved godt, at du ikke må gå ud med fremmede."

Jeg kan ikke anbefale filmen til andre end dem, der ønsker at opleve en for mig lidt mærkelig japansk film.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer