• THE BLIND SIDE TV3 | 09-12-22 | kl. 20.30 og 10-12-22 | kl. 17.45

  • VANSKABTE LAND i biografen

  • DE SÆRLIGE nu på HBO udover filmstriben.dk, dvd og blu.ray

  • THE LADY IN THE VAN nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FATHER STU nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Artikler - Film og folk

Kærligheden tåler alt

Ida Dwinger er aktuel i Niels Malmros' film "Sorg og glæde". Læs om, hvad rollen krævede af hende. Læs også et større interview om hendes liv, karriere og kristne tro.

Film og folk
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 15.11.2013Ida Dwinger er aktuel med sin rolle som svigermoren Else i Niels Malmros' film Sorg og glæde. Vi spurgte hende, hvad denne rolle krævede af hende:

"Else må i filmen fortælle sin svigersøn, at hans kone netop har taget livet af hans lille datter. Derfor måtte jeg så absolut finde de dybe og store følelser frem -  følelser af desperation, sorg og smerte. Det er jo en ganske voldsom og forfærdelig historie, som jeg følte krævede noget ekstraordinært af mig som skuespiller."

Hvordan var det at medvirke i en film, som er baseret på virkelige begivenheder?

"Nok er filmen baseret på instruktørens egne oplevelser, men det er stadig digtning og fiktion. Men når man ved, at dele af handlingen er baseret på ægteparrets Malmros egne oplevelser, går man til rollen med desto større ydmyghed og ærefrygt.

Som sagt er det en meget voldsom historie, men samtidig er det også en meget smuk og livsbekræftende historie om, hvor meget kærligheden faktisk kan bære af lidelse og sorg. Evangelisten Johannes taler i Ny Testamente om, at "den fulkomne kærlighed driver frygten ud". Og Paulus siger, at "kærligheden tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt." Filmen er på mange måder en menneskelig historie, som illustrerer denne pointe."

Jeg ved, at du i din skuespillerkarriere udelukkende prioriterer filmroller. Har du nye opgaver på bedding?

"Ja, jeg har en birolle i Susanne Biers nye film "En chance til", som begynder optagelserne i begyndelsen af det nye år. Jeg har også fået en rolle i den danske krimiserie "Dicte", hvor der skal indspilles nogle nye episoder."

Læs mere om Ida Dwingers liv, tro og karriere i Nogen må have bedt for mig.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer