• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Julie & Julia

På en nyoprettet blog giver Julie sig selv den opgave, at hun på 365 dage vil lave de 524 opskrifter fra Julia Childs kogebog om fransk mad.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTop 10 2009
Produktionsår: 2009
Varighed: 123 min.
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Nora Ephron,
Medvirkende: Meryl StreepAmy AdamsStanley TucciChris Messina,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 08.03.2010Paris 1949. Amerikaneren Julia Child (Meryl Streep) er for nylig blevet gift med Paul (Stanley Tucci), som er blevet forflyttet til den amerikanske ambassade i Paris. Julia er i 40'erne og keder sig ved at være hjemmegående. Hun er fascineret af fransk madkunst og vil gerne selv lære det. Derfor går hun til undervisning. Hun lærer hurtigt noget og bestemmer sig for, at hun - sammen med to andre - vil udgive en bog om fransk madlavning for amerikanske husmødre.

New York 2002. Julie (Amy Adams) og Eric Powell (Chris Messina) er lige flyttet til bydelen Queens i en lille, beskeden lejlighed. Den snart 30-årige Julie mangler udfordringer. Eric hjælper hende med at oprette en blog. Men hvad skal hun blogge om? Jo, hun bestemmer sig for at lave alle 524 opskrifter fra Julia Childs franske kogebog på 365 dage. Hver aften blogger hun om, hvordan det går, og får efterhånden en fan-skare. Julie ser meget op til Julia Child, og hun går på med krum hals. Nogle gange lykkes det - andre gange ikke.

Julie erfarer, at det ikke er alt, man skal skrive på bloggen. Man kan såre andre ved at skrive noget om dem, som de ikke ønsker, alle og enhver skal vide. I disse blog- og facebook-tider er det nok værd at tænke over.

Filmen er baseret på to sande historier, der på bedste ping-pong-vis flettes ind i hinanden med mange flotte klip. Begge ægtepar er meget forelskede, men man ser ikke mere end kys - mange kys. Der er en befriende humoristisk tone gennem hele filmen. Hvordan øver man sig i at skære løg - mange løg? Hvad er det lige, man gør ved en levende hummer?

Meryl Streep spiller rigtig godt. Nogle af os bliver sikkert irriteret over hendes noget skabagtige stil. Men den er helt gennemført, og er sikkert en tro efterligning af den rigtige Julia Child, der blev kendt som USA's første tv-kok. Amy Adams er herlig som den unge husmor, der gerne vil lure Julia Child trickene af.

En rigtig hyggelig film, der næsten kræver hjemmebag til kaffen bagefter. Den giver et indblik i madlavning på avanceret amatørplan - hvor rigtig smør er en af hemmelighederne. Og den giver indblik i et par troværdigt skildrede ægteskaber med op- og nedture.

Til refleksion
Hvilken konsekvens har det at opdage en gudgiven evne eller interesse

Julia er Julies forbillede. Hvilken rolle spiller forbilleder i vores liv som voksne? som kristne?

Tænk over, hvordan de to ægteskaber i filmen fungerer. Hvad kan man lære af gode og knap så gode eksempler?

Julie havde brug for en deadline for sit projekt. Har du brug for en deadline for at føre en drøm ud i livet?Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer