• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Action

John Wick 3: Parabellum

Lejemorderen John Wick er på flugt. Der er mange kampscener, hvoraf flere er ulideligt lange, men samtidig er action-scenerne det allerbedste ved filmen.

ActionKrimiThriller
Produktionsår: 2019
Varighed: 130 min.

Instruktør: Chad Stahelski,
Medvirkende: Kenau ReevesHalle BerryIan McShaneLaurence Fishburne,
Stikord:
 Vold,
 Mord,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 03.06.2019ACTION UDEN LIGE

"Parabellum" er tredje kapitel i filmserien om den førtidspensionerede lejemorder John Wick. I første og anden film, får vi et omfattende indblik i, hvem John Wick var engang, og hvilken verden han befandt sig i. Den verden, som han på ny befinder sig i, Parabellum, tager sin begyndelse nøjagtigt hvor 2’eren sluttede. John Wick har brudt den Internationale Orden af Snigmorderes helligste regel. På organisationens hotel Continental, må der ikke arbejdes. Altså, du må ikke slå en anden lejemorder ihjel på hotellets grund. Derfor begynder filmen med, at John Wick har én time, før han får samtlige lejemordere, der alle vil have fat i dusøren på 14 mio. dollars, på nakken.

Dødelig superhelt
Noget af det allerbedste i filmen, som var med til at give de første to film succes, det er action-scenerne. Alt fra biljagter til pistoldueller er fantastiske, men især nævekampene er de bedste i Hollywood. Slåskampene er koreograferede og filmede, så seeren får hvert et knytnæveslag, spark eller manøvre med. Musikken forsvinder endda i nogle kampscener, så alle de lydeffekter, der indgår i slåskampen, kommer i fokus.

Apropos menneskelighed, så er John Wicks øgenavn i underverdenen Baba Yaga - på dansk Bøhmanden. Det navn har han fået, fordi hele underverdenen frygter ham som et monster. Historierne om Wick er aldrig overdrevne, og vi får gang på gang at se, hvorfor det giver mening at frygte ham. Men på trods af et utal af lig, han efterlader bag sig, så er han kun af kød og blod.

Det er gennem hele filmen, men især i slåskampene, at man tydeligt får at se, hvor menneskelig Wick faktisk er, selvom han sparker røv som en superhelt. John skal gentagende gange behandles for stik- og skudsår, samt får en hel del synlige skrammer og sår på krop og ansigt. Det får karakteren helt ned på jorden - han er sårbar, men derudover er det nærmest umuligt at dræbe Wick ansigt til ansigt.

Det kan til gengæld godt blive for meget af det gode, for nogle af disse kampsekvenser er ulideligt lange, især når der ikke er baggrundsmusik eller nogen videre udvikling i scenen. En af disse scener varede så lang tid, at det næsten blev irriterende, hvorfor det ikke bare kunne overstås. Filmen varer over 2 timer, og en stor del af filmen består af disse uendeligt lange scener.

Konstant udvidende univers
Den verden, som John Wick engang var del af, og nu er en del af igen, udvider sig hele tiden. For da vi første gang møder Wick, ligger hans storhedstid som lejemorder bag ham. Derfor kan forfatterne til historien blive ved med hele tiden at introducere mennesker fra hans fortid. Lidt ligesom i Bourne-filmene, hvor Jason har mistet hukommelsen. Det gøres heldigvis ikke i en overdreven grad, og filmens historie holder en bemærkelsesværdig rød tråd.

Men dette tredje kapitel rummer simpelthen ikke de samme øjenåbnende afsløringer, der giver mening ind i historiens kontekst. De forhenværende film havde en fantastisk timing til, hvornår der skulle graves noget nyt op fra Wick's fortid - den mangler i kapitel 3. Filmen er simpelthen en fortsættelse på en solid 2’er, der giver den noget at leve op til. Forfatterne fortjener cadeau for at gøre et godt forsøg, men det er ikke nok i min optik. Lejemorderne har - uanset hvor i verden de befinder sig - love og regler, de skal overholde; næsten ligesom medlemslandene i EU har regler, de skal overholde.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer